4 beoordelingen

Lopend door het stadje (stadsrechten in 1233!) met het Middeleeuwse rechte stratenpatroon zijn er vele monumenten die herinneren aan de gloriedagen van weleer; Elburg was een stad van betekenis met een grote vissersvloot. In de haven ligt de trots van de Botterstichting:  6 botters, 1 bons, 2 punters, 1 kubbeboot en 1 kotter. Het zijn unieke varende monumenten; prachtig om naar te kijken maar nog mooier om er een tochtje mee te maken.
Hijs de zeilen en vaar eens mee! Vanaf april tot en met eind oktober kunnen groepen opstappen aan boord van een botter. Er zijn volop mogelijkheden: een botter is al te huur vanaf 90 minuten. Wat dacht u van een dagtocht naar Ketelhaven, Harderwijk, Urk of Kampen? Of legt u liever aan bij een eilandje in het Veluwemeer? Een geheel verzorgde zeiltocht (met catering) regelen wij op maat voor u!
In de maanden juli en augustus kan er ook individueel meegevaren worden; een leuke belevenis voor het hele gezin!
Aan boord is er plaats voor maximaal 12 passagiers; voor grotere gezelschappen zijn er meerdere botters beschikbaar. Onderweg vertellen de schipper en de opstapper de verhalen van vroeger.

Verschillende tochten mogelijk v.a. € 130,00 (90 min) tot € 475,00 (dagtocht Veluwemeer) Jul-aug individueel meevaren: t/m 12 jaar € 8,00, volwassenen € 10,00

Adres

Havenkade 8081 GR Elburg (Gelderland)

Openingstijden

Boeken via de website vanaf april tot en met oktober
Individueel meevaren in juli en augustus op di t/m vrij om 13:30 en 15:30 uur (tocht 90 min)

Geopend

Geopend van 1 april tot 31 oktober.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

4 beoordelingen

terug in de tijd

Varende monumenten: veel geschiedenis , zelfwerkzaamheid en zeer ontspannen tochten. goed voor een vakantiedag als je in de omgeving bent, bedrijfs of familiedag

Visserij historie herleeft

Vrijwilligers die op de historische schepen enthousiast vertellen over de Visserij, de Botters en het leven van een visserman, zowel voor ouderen als kinderen een geweldige ervaring om aan het roer van een 100 jaar oud schip te staan. als groep van familie, vrienden of collega's een ideaal dagje uit!

De historie herleefd op een historische botter

Goed geregeld, goede catering, de historie herleefd, mensen met kennis van zaken aan boord, vragen over het verleden worden verteld en uitgevoerd. Super!

Een bottertocht is een ervaring om niet te vergeten

Een botter tochtje laat oude tijden herleven. Kundig en vakkundig personeel. Chapeau