7 beoordelingen

In NEMO Science Museum ontdek je hoe wetenschap en technologie alledaagse dingen bijzonder maken. Onderzoek vijf verdiepingen vol experimenten, demonstraties en workshops. Ga zelf aan de slag en vind uit hoe bruggen werken, hoe we water drinkbaar maken en hoe bliksem ontstaat. Na een bezoek aan NEMO is een knetterende trui of een regenboog nooit meer hetzelfde.

Ga het dak op!
Het dak van NEMO is het hoogste stadsplein van Nederland. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant: allemaal met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Oosterdok 1011VX Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

7 beoordelingen

Veel en druk

Er is daar heel erg veel te ontdekken, misschien een beetje teveel. Daardoor wordt het onrustig voor (kleine) kinderen en rennen ze van ene ding naar een anderen zonder echt aandacht te besteden aan de uitleg. Als ouders wordt je ook een beetje gek van al die prikkels.  Als ze de helft of een kwart van de spullen weghalen, geeft het al veel meer rust. De kettingreactie is erg leuk om te volgen. De medewerkers doen echt heel enthousiast en leggen alles in NL en EN uit! Ze hebben een app voor telefoon/tablet. Maar is niet echt praktisch om zo door het museum te lopen. Is misschien ouderwets papier + potlood met een uitgestippelde route/thema afgestemd op de doelgroep nog het beste. Een soort ontdekkingskoffer of rugtas zoals men in Engelse musea kennen, is jammer nog niet zo ingeburgerd in Nederland. Wij waren daar met onze museumkaart. Maar EUR 15 pp is wel duur (al snappen we wel dat ze dat vragen, het museum moet ook alles daar onderhouden!)

Echt om te doen, erg leuk en leerzaam voor de kinderen.

Er is erg veel te doen. Te veel voor 1 dag. Voor kleine kinderen is de prijs aan de hoge kant. Jammer dat de bereikbaarheid minder goed is.

Mooi

Erg leerzaam ik raad het aan.

kei leuk & groot

Er zijn heel veel proejes om te doen! super leuk

Leerzaam en leuk

Super voor de kids! Leerzaam en leuk in een

Leerzaam leuk

Spelenderwijs wijzer worden!

Educatief

Heel erg educatief voor kinderen