1 beoordelingen

Tassenmuseum Hendrikje is in zijn soort het grootste museum ter wereld. De collectie toont 500 jaar geschiedenis van de tas; van een geitenleren buidel uit de 16e eeuw tot een tas die gedragen is door Madonna. Er zijn in totaal 4000 stuks tassen te bewonderen: bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtassen en designertassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès.

Door de eeuwen heen heeft de tas veel verschillende functies gehad. Het museum vertelt een verhaal achter elk exemplaar, over veranderingen in de mode, de emancipatie van de vrouw en de ontdekking van nieuwe technieken en materialen. Naast de vaste historische collectie is er elk half jaar een bijzondere tentoonstelling te zien. Ook vinden er kleine exposities plaats van hedendaagse ontwerpers uit binnen- en buitenland.

Het museum is gevestigd in een voormalige burgemeesterswoning uit de 17e eeuw en heeft charmante stijlkamers met plafondschilderingen uit de 17e en 18e eeuw en een prachtig aangelegde grachtentuin.

Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Herengracht 1017CD AMSTERDAM (Noord-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Verrast!

Als man had ik enigszins mijn bedenkingen, maar ik ben (zeer) positief verrast. Wat een prachtige collectie en mooi gepresenteerd! Het tassenmuseum is uniek op de wereld en vertelt het verhaal van de eerste buidels waarin kruit en munten werden bewaard via meesterwerken tot aan de huidige design tassen. Vriendin vond het prachtig en ik ook. Het museum is gevestigd in een voormalige burgemeesterswoning uit de 17e eeuw. Aanrader!!