5 beoordelingen

In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis.

De presentatie van het Rijkmuseum is als een reis door de Nederlandse (kunst)geschiedenis van de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Voor het eerst kunnen bezoekers nu een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd ervaren. Het verhaal van Nederland wordt in een internationale context gepresenteerd in een chronologisch tijdpad, verdeeld over vier etages en 80 nieuwe zalen.

voor actuele prijzen zie de website

Adres

Museumstraat 1071CJ Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00
Winkel en Café geopend van 9:00 tot 18:00

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

5 beoordelingen

Gehandicapten gediscrimineert.

Dit museum discrimineert gehandicapten door elektrische rolstoelen WEL en alternatieven, zoals scootmobielen te weigeren. Hierdoor wordt deze groep gedwongen om in een rolstoel plaats te nemen als zij het museum willen bezoeken. Hierdoor wordt de beleving teruggebracht naar nihil. De zichtpositie is nu zo laag dat je door de mensen de schilderijen niet meer ziet. Tevens ben ik niet meer instaat zelfstandig het museum te bekijken.

Rijksmuseum Nationaal Top Erfgoed

Na een eeuwigdurende verbouwing is het Rijksmuseum klaar voor de toekomst! Wat een prachtig gebouw en prachtige collecties, niet alleen (beroemde) schilderijen, maar de hele vaderlandse geschiedenis is er te vinden. Van de zilvervlootschat tot ontdekkingsreizigers, van antieke meubels en wapens tot hedendaagse kunstobjecten. Je kan er met gemaak 2 dagen rondzwerven. Neem een audiotour dan kun verschillende routes kiezen die je interesseren. Deze natinale trots zou naar mijn laagdrempelig moeten zijn, lagere of gratis entree. In New Zealand en de USA zijn veel musea gratis omdat de inwoners van de landen of staten verbonden zijn met hun cultureel erfgoed en trots zijn om dat open te stellen voor iedereen.

Bijzondere kunst in een prachtig gebouw

Het Rijks museum is prachtig verbouwd. De oude elementen zoals gemetselde boogjes en plafonds zijn goed zichtbaar gebleven tussen de nieuwe elementen van glas, staal en steen. Op de donkergrijs geschilderde wanden komen de schilderijen goed uit. Er si goed nagedacht over de verdeling van de schilderijen en objecten over de verschillende zalen. Het Rijks museum blijft een klassieker waar iedereen in Nederland in ieder geval een keer geweest moet zijn.

leuk

no message

Geweldig

Heel mooi collectie