2 beoordelingen

De boerderij bestaat uit een geitenhouderij/ kaasmakerij een kinderboerderij/speeltuin, pluimveehouderij, een educatieruimte/conferentieruimte, de boerderijwinkel (waar alle biologische producten worden verkocht) en een gezellige horecaruimte met terras. Er lopen honderd melkgeiten rond, een zestigtal lammeren, kippen en kuikens, wat varkens, koeien en soms een kalfje.De geitenmelk wordt in de kaaskelder verwerkt tot yoghurt, karnemelk en boter, yoka-drank, kwark, ijs en heel veel verschillende soorten kaas. Alles op de boerderij te verkrijgen. De werkwijze is biologisch-dynamisch. In de biologische landbouw ligt de nadruk op de vruchtbaarheid van de bodem en op de gezondheid van vee en bedrijf. Dat heeft in de praktijk tot gevolg, dat er alleen organisch bemest wordt (met eigen geitenmest), zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De geiten krijgen biologisch voer en in geval van ziekte is de behandeling zoveel mogelijk homeopathisch.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Nieuwe Meerlaan 1182DB Amstelveen (Noord-Holland)

Openingstijden

woe-ma 10:00-17:00

Koninginnedag, Kerstmis en Nieuwjaarsdag gesloten

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Super uitje

Een feestje om naar toe te gaan. Lekker wandelen door het bos, als afsluiting geitjes aaien. Lekker ravotten in de speeltuin en als toetje een ijsje van geitenmelk toe. Zeker aan te raden.

Leuk om te bezoeken, vooral met kinderen

Geitjes kunnen geaaid en gevoerd worden, en er zijn veel speeltoestellen. Mooie locatie in het Amsterdamse Bos. Het bijbehorende lunchtentje is prima.