4 beoordelingen

Niet voor niets kreeg dit doemuseum de titel Het leukste kidsproof museum van Overijssel van 2014. Alles is aanwezig om het hele gezin enthousiast te laten worden over techniek. Zo ontdek je duurzame energie op een bijzondere manier. Op een interactieve wereldbol onderzoek je de aarde, daarna speel je E-games. De Radar en Detectiezaal met zijn gamecomputers is een voorbeeld van hoe het Techniekmuseum wetenschap leuk maakt.
Je vindt er talloze grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. En je ziet hoe techniek vroeger werd toegepast en wat er door de jaren heen is veranderd. Dus wees niet bang om een stoommachine in gang te zetten of om te bellen met een telefoon met draaischijf. Kortom, er is genoeg te beleven!
In vakanties kunnen kinderen tijdens de Doedagen met een technisch knutselpakket aan de slag.

Kom en beleef het Techniekmuseum zelf, want techniek staat nooit stil.

Het museum zit op loopafstand van station Hengelo.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Industriestraat 7553 CK Hengelo (Overijssel)

Openingstijden

Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

4 beoordelingen

een kind vriendelijk museum

goed educatief museum om kinderen kennis te laten maken met techniek

leuke tip

super museum voor de nieuwsgierige. Personeel is zeer behulpzaam en kundig.

Techniekmuseum HEIM Hengelo voor alle leeftijden

Dit weekend was ik met 11 personen van 1 tot 70 jaar in techniekmuseum HEIM. Tot ieders verrassing hadden we allemaal plezier. De kinderen omdat ze digitale spellen konden spelen en met indrukken van knoppen alle machines konden aanzetten. De ouderen keken terug op hun eigen historie. En de anderen konden op ontspannen wijze van alles leren over de opgestelde apparaten (stoom, diesel, radar, diverse elektrische machines, enz.). Kortom: voor elk wat wils.

Terug in de tijd

De geur van smeerolie , ouderwetse telefoonlijnen. Ga even wat decennia terug en geniet van nostalgische technische ontwikkelingen van weleer. Leuk als verjaardagsfeestje zeker voor jongens.