0 beoordelingen

Een ongebroken lijn, van de middeleeuwen tot en met de 21ste eeuw:

1300-1500
Schilderijen, heiligenbeelden, handschriften, reliekschrijnen en doopvonten. Schilderijen en altaarstukken van Tilman van der Burch, Meester van Hoogstraeten, Meester van de Levensbron, Jan Provoost en Barend van Orley.

Rond 1600
Portretten van Joos van Cleve, Lucas Cranach en Hans Holbein. Landschappen van Roelant Saverij, Jan Brueghel de Oude, Pieter Brueghel de Jonge en Esaias van de Velde.

17de eeuw
Landschappen van Jacob van Ruisdael, Aelbert Cuyp en Jan van Goyen. Portretten van Johannes Verspronck en Gerard ter Borch. Genrestukken van Jan Steen en Jan Miense Molenaar. Stillevens van Jacob van Hulsdonck en Abraham van Beijeren. Delfts aardewerk en zilver van Christiaan van Vianen.

18de eeuw
Portretten en genrestukken van Cornelis Troost, Abraham en Jacob van Strij, Adriaan de Lelie en Tibout Regters. Bijbelse en mythologische voorstellingen van Jacob de Wit en Nicolaas Verkolje. Delfts aardewerk en porselein uit Meissen en Loosdrecht.

19de eeuw
Romantiek in Nederland met Barend Cornelis Koekkoek en Andreas Schelfhout. School van Barbizon, Haagse School en Amsterdamse School met Charles François Daubigny, Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Jacob en Matthijs Maris, Jan Hendrik Weissenbruch, George Hendrik Breitner. Impressionisme met Claude Monet en Alfred Sisley.

Vroege 20ste eeuw
Vooroorlogs expressionisme met Jan Sluijters, Jacoba van Heemskerck, Leo Gestel en Herman Kruyder. Vooroorlogse abstracte kunst, de Stijl met Bart van der Leck en Gerrit Rietveld.

Kijk voor actuele toegangsprijzen op de website

Adres

Lasondersingel 7514 BP Enschede (Overijssel)

Openingstijden

Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen