8 beoordelingen

Dankzij donateurs en vrijwilligers vinden 120 paarden en pony’s een goed verzorgd thuis op de drie boerderijen met volop graas- en stalruimten. Je bent van harte welkom voor een bezoek en rondleiding.
Het eerste paard werd meer dan 50 jaar geleden welkom geheten. Inmiddels zijn al meer dan 500 paarden op De Paardenkamp begroet. Ook boerderij Het Gagelgat, in 2013 gekozen tot boerderij van het jaar, is onderdeel van Stichting De Paardenkamp en meer dan een bezoekje waard. In deze mooi gerestaureerde boerderij worden niet alleen paarden opgevangen, er is ook een expositieruimte, een winkeltje met streekproducten en een moestuin (met groenteverkoop). De interactieve tentoonstelling laat je drie eeuwen boerengeschiedenis beleven.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Birkstraat 3768 HL Soest (Utrecht)

Openingstijden

Dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur.
7 dagen per week geopend en gratis toegankelijk

Gesloten op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

8 beoordelingen

De paardenkamp in Soest HET uitje in de provincie Utrecht

Onder deskundige leiding worden hier rondleidingen gegeven je leert hoe je een ouder paard moet verzorgen, je kan hier 7 dagen per week GRATIS naar toe, de vele stallen en de weilanden waar de paarden van hun oude dag kunnen genieten met de beste zorg die voorhanden is. De vele vrijwilligers maken een dagje uit voor iedere bezoeker een bijzondere ervaring zowel jong als oud kan hier veel leren en genieten.

Geweldig leuk uitje!

Waar is het paradijs voor oude paarden? Bij de Paardenkamp in Soest! Oude paarden worden daar top verzorgd tot aan hun dood en komen niets te kort. Leuke rondleiding mogelijk waarbij iedereen vol enthousiasme vertelt over het werken op de Paardenkamp. Een absolute aanrader!

Het leukste uitje van de provincie Utrecht!

Zonder twijfel het leukste uitje van de provincie Utrecht!! Er is altijd wel wat te zien en te doen, de mensen zijn super aardig, echt een aanrader voor jong en oud!! Ga ook eens kijken bij boerderij Het Gagelgat...tip: de heerlijke cappuccino!!

Supervet!

Wat is het hier gaaf, ook als je niet van paarden houdt is er genoeg te beleven. Aardige mensen, je kunt de hele dag tussen de paarden zijn en ze knuffelen of iets lekkers geven. Smiddags als ze terug gaan naar stal is echt tof om te zien. En ook het Gagelgat is leuk, aardige mensen daar en lekkere chocomelk en koek!

Misschien wel leukste uitje van Nederland voor jong oud!!

Leuke gastvrije medewerkers op beide locaties! Je mag er de paarden voeren en aaien en er is ook nog een leuke film en een speurtocht voor de allerkleinste en grotere kinderen! Niet te vergeten het winkeltje met hebbedingetje voor een leuk prijsje. Op het Gagelgat een spannende rondleiding gemaakt aan de hand van badges met na afloop heerlijke koffie/thee/sap met eigengemaakte worteltjescake, wij gaan zeker nog een keer terug!!

Met stip het leukste uitje van de provincie Utrecht!

De Paardenkamp is een superleuk uitje voor jong en oud. De aardige medewerkers leiden je graag rond en hebben heel veel kennis over de verzorging van oudere paarden. Kinderen kunnen hier een speurtocht doen en bijvoorbeeld hun verjaardagsfeestje vieren. De Paardenkamp is gratis toegankelijk en 7 dagen per week geopend. De lekkerste koffie kun je bij Boerderij Het Gagelgat krijgen, dit ligt aan de overkant van de straat. Echt een aanrader!!

Het beste (gratis) uitje EVER!

Wat wordt hier goed voor paarden gezorgd, petje af! Het is leuk voor kinderen, ouders of grootouders met kinderen, maar ook als volwassene heb ik er mijn ogen uitgekeken. Aardige medewerkers die alle tijd hebben voor een praatje. Informatieve rondleiding. Leuk winkeltje, je kunt lekker de paarden aaien en er echt dichtbij komen. Soms zijn er ook borstelmiddagen voor kinderen en voor volwassenen. En een aanrader is een heerlijk kopje koffie met wat lekker op de (eveneens gratis toegankelijke) andere boerderij van De Paardenkamp, Boerderij Het Gagelgat. Deze ligt er vlakbij.

Fantastisch, leuk en leerzaam uitje. Verveelt nooit en nog gratis ook!

Aardige medewerkers, altijd tijd voor een praatje. Het is superleuk om de paarden te knuffelen. Er is ook een klein winkeltje waar je koffie kunt halen en leuke paardenkadootjes. Je kunt er veel doen, ook op Het Gagelgat dat er vlak naast ligt. Kortom een bezoek zeker waard!