1 beoordelingen

De schaapskooi is in authentieke stijl gebouwd en is één van de grootste van Gelderland. Hij biedt onderdak aan de Ermelose schaapskudde, die bestaat uit zo’n 300 Veluwse heideschapen. In het naastgelegen bezoekerscentrum is veel informatie over de schapen en de natuur te vinden. Er zijn films en interactieve natuurspelletjes. Ook is er koffie/thee, frisdrank en ijs en zijn er souvenirs en streekproducten verkrijgbaar. Vanaf deze plek heeft men prachtig uitzicht over de heide.  
Bijna dagelijks gaat de herder met de schaapskudde de Ermelosche Heide op, waar de schapen overtollige grassen en jonge boompjes weg eten. Op deze manier kan de heide blijven groeien en bloeien. De terugkeer van de kudde naar de kooi is een fraai gezicht.
Bij en vanaf het bezoekerscentrum worden het hele jaar activiteiten georganiseerd zoals excursies en creatieve workshops. Jaarlijkse evenementen zijn de lammetjesdag, het schaapscheerdersfeest, de Nacht van de Nacht en de Kerst-sing-in. Er zijn natuurspeurtochten en buitenspellen te huur. Langs de schaapskooi lopen verschillende wandel- en fietsroutes en er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Postweg 8052 PK Ermelo (Gelderland)

Openingstijden

Open v.a. 25-2-2012, dagelijks. Voor tijden excursies, activiteiten, raadpleeg website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Gezellige dag op de hei

no message