2 beoordelingen

In het door de Amerikaanse architect Michael Graves ontworpen museumgebouw zijn niet alleen ruim 250 historische automobielen te zien, maar wordt ook de grootste collectie automobiele kunst ter wereld tentoongesteld.

Het museum omvat de door experts als uniek omschreven particuliere collectie van de Nederlandse auto-importeur Evert Louwman. Het museum wil een zo helder en boeiend mogelijk beeld geven van de ontwikkeling van de automobiel sinds 1886 – toen de eerste auto werd gebouwd. Er zijn daarom zowel pionierauto’s uit het einde van de negentiende eeuw te vinden als raceauto’s, sportwagens en luxe limousines.

Royaal aandacht voor nog nooit eerder getoonde ‘automotive art’
In het museum zijn niet alleen automobielen te zien. Bijzonder is ook de collectie automobiele kunst, zoals schilderijen, sculpturen en affiches. Deze grootste collectie ‘automotive art’ ter wereld werd nog nooit eerder getoond aan het publiek en wordt tentoongesteld in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte.

Drie etages met historische auto’s en automobilia
Het opvallende museumgebouw telt drie etages en heeft ruim 10.000 m2 expositieruimte.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Leidsestraatweg 2594BB Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Geweldig

Automuseum in een prachtig gebouw aan de rand van Den Haag. Hele mooie collectie. Gevarieerde samenstelling met een aantal unieke auto's. De rondleiding door een gids van het museum was leerzaam en leuk. Gezellig binnenplein voor een kop koffie en een lekkere lunch.

Leuk

no message