0 beoordelingen

De grootste collectie Mondriaan-schilderijen
Gelegen dichtbij het Scheveningse strand in de koninklijke stad Den Haag ligt het door velen bewonderde Gemeentemuseum. Het schitterende gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ervoor gemaakt om je al dwalend door de zalen te laten verrassen door de veelzijdige collectie en het grote aantal wisselende tentoonstellingen.

Het Gemeentemuseum bezit de grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld met als hoogtepunt de Victory Boogie Woogie, zijn laatste werk.

Hoogtepunt uit de moderne architectuur
Geen graniet of marmer maar een gevel van doodgewone baksteen. Architect H.P. Berlage wilde met zijn Haagse museumgebouw het publiek niet imponeren, maar uitnodigen. Dat waren de critici in 1935 niet gewend en dus kreeg Berlage's museum nogal wat kritiek te verduren. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een hoogtepunt uit de moderne architectuur.

Het interieur is met zijn kleurige tegels, bronzen kozijnen en subtiele detaillering een lust voor het oog. Berlage stelde alles in het werk om het de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken. Hij wilde een overzichtelijk museum waarin de bezoeker optimaal van de kunst kon genieten.

Kijk voor actuele prijzen op de website.

Adres

Stadhouderslaan 2517HV Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen