0 beoordelingen

Het Vredespaleis in Den Haag is het symbool van vrede en recht wereldwijd. In dit monumentale gebouw zetelen namelijk twee gerechtelijke instellingen, onder andere het Internationaal Gerechsthof, het hoogste juridische orgaan van de Verenigde Naties.

Het bezoekerscentrum van het Vredespaleis

Naast de ingang van het Vredespaleis is het bezoekerscentrum gelegen. Een eigentijdse tentoonstelling en indrukwekkende film geeft de bezoeker informatie over de totstandkoming van dit paleis en de internationale organisaties die hier gevestigd zijn. Een (gratis) audiotour, die beschikbaar is in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Chinees, Russisch, Arabisch, Italiaans en Duits, maakt deel uit van de expositie.

Rondleiding door het Vredespaleis

Bent u na een bezoek aan het bezoekerscentrum nieuwsgierig geworden wat zich achter de imposante façade van het Vredespaleis bevindt? Een aantal weekenden per jaar worden de deuren van dit werkpaleis geopend voor het publiek. Een gids toont de bezoeker dan niet alleen de belangrijkste ruimtes en de mooiste kunstwerken in het gebouw, maar vertelt ook alles over dit vredesicoon.
 

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Carnegieplein 2517KJ Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk voor de actuele openingstijden op de website

Gesloten voor publiek wanneer het Internationaal Gerechtshof of het Permanent Hof van Arbitrage in zitting is. Gesloten op officiële feestdagen.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen