1 beoordelingen

UPDATE:

Gratis toegang in de voorjaarsvakantie 2016!  Van 20 tot en met 28 februari 2016 brengt het museum met een feestelijk programma nog één keer de geschiedenis en collectie op het gebied van post en telefonie tot leven. Na de voorjaarsvakantie gaat het museum ingrijpend verbouwen. Wij zijn dan tijdelijk gesloten voor bezoekers. Voorjaar 2017 opent het museum weer zijn deuren met een geheel nieuw concept.


Museum voor Communicatie heeft een schat aan oude en nieuwe communicatiemiddelen in huis en weet deze op een leuke manier te presenteren in de steeds wisselende tentoonstellingen. In de tentoonstelling briefgeheimen kun je ongegeneerd rondneuzen tussen de geheimen die anderen in het museum achterlieten.

 

Het Museum voor Communicatie heeft een lange geschiedenis. Ooit ontstaan als museum voor post en telefonie, is het inmiddels uitgegroeid tot dé plek in Den Haag waar je je zintuigen op scherp zet. In het museum zijn er voor jong en oud altijd verschillende tentoonstellingen. In de weekenden en schoolvakanties kun je gratis demonstraties van indrukwekkende apparaten en rondleidingen bijwonen en daarnaast zijn er vaak workshops. 

 

GO3D

Tot en met zaterdag 31 oktober 2015 presenteert het Museum voor Communicatie ‘GO3D’, de eerste tentoonstelling in Nederland die het belang en de impact van 3D printing in de volle breedte laat zien. Wat is het; waar wordt het toegepast en welke invloed heeft 3D printing bijvoorbeeld op de relatie tussen producent en consument?

 

Kijk HIER voor meer informatie.


Toegankelijkheidscheck
In oktober en november 2013 checkten én adviseerden 36 ANWB Vrijwilligers Museum voor Communicatie op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 7,4 en 8,1.

“Er is voldoende ruimte waardoor de rolstoel of rollator makkelijk wendbaar is.  Ook de centraal gelegen lift is erg fijn.”
(ANWB Vrijwilliger, november 2013)

Meer informatie over toegankelijkheidschecks? Klik hier.

Kinderen (0-3) gratis
Kinderen (4-18) € 5,00
Volwassenen € 8,50
Senioren 65+ € 7,00 Gezinskaart 5 personen
(max. 2 volwassenen) € 27,50

Adres

Zeestraat 2518AD Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

ma gesloten
di t/m vr 10:00-17:00
za en zo 12:00-17:00

Gratis toegang in de voorjaarsvakantie! Van 20 tot en met 28 februari brengt het museum met een feestelijk programma nog één keer de geschiedenis en collectie op het gebied van post en telefonie tot leven. Na de voorjaarsvakantie gaat het museum ingrijpend verbouwen. Wij zijn dan tijdelijk gesloten voor bezoekers. Voorjaar 2017 opent het museum weer zijn deuren met een geheel nieuw concept.
Feestdagen 12:00-17:00,

Koningsdag, 25 december en 1 januari gesloten. 5, 24 en 31 december 10:00-16:00.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Leuk interactief museum voor kinderen

De expositie "Het rijk van heen en weer" is een fantasierijke leuke omgeving waar veel te ontdekken en te doen en spelenderwijs te leren is. Ook de expositie "Alles werkt" is erg leuk voor kinderen. De demonstratie van de historische telefooncentrale waar ze zelf aan mochten meedoen en de demonstratie van de post sorteermachine maken indruk. Berichten versturen en ontvangen met de telex machine is ook leuk om te doen. De ervaring in het museum gaat thuis nog even verder via de website en de ontvangen email uit het rijk van heen en weer.