1 beoordelingen

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag maken kinderen spelenderwijs kennis met jeugdliteratuur. Leren, beleven en doen staan bij het museumbezoek centraal. Alle tentoonstellingen en workshops van het museum stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen van kinderboeken aan. Het museum verzorgt, naast rondleidingen, ook museumlessen voor basisscholen en middelbare scholen.

Tentoonstellingen
Het Kinderboekenmuseum heeft drie tentoonstellingen voor kinderen van verschillende leeftijden.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er de spannende Papiria tentoonstelling. Samen met bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous verslaan zij Inktvraat.

Kinderen van 2 t/m 6 jaar kunnen de Kikker tentoonstelling of ABC met de dieren mee tentoonstelling bezoeken. Bij de Kikker voorstelling gaan de kinderen op avontuur in de wereld van Kikker.

In ABC, met de dieren mee komen bekenden als Rupsje Nooitgenoeg, Elmo, Vos en Haas, Kleine IJsbeer en Nijntje voorbij. De speelse tentoonstelling is een feest van herkenning en tegelijk een avontuur vol nieuwe ontdekkingen. En spelenderwijs ontdekken kinderen letters, klanken en rijmwoorden. En het plezier van (voor)lezen.

kijk voor actuele toegangsprijzen op de website

Adres

Prins Willem-Alexanderhof 2595BE Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Leuk voor jong en oud

Erg leuk museum met wisselende tentoonstellingen op de 2e verdieping en een grote hoeveelheid kinderboeken en interactieve spellen op de begane grond. Een feest der herkenning voor ouders en een ontdekkingstocht voor kinderen. Met een 'Slurper' kan je je eigen figuur maken en aan het einde van je bezoek uitprinten op een creditcardpasje dus de kinderen hebben ook nog een leuk aandenken.