3 beoordelingen

In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

Ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters hebben hun plaats in het klassieke interieur dat door de zijden wandbespanning, fonkelende kroonluchters en monumentale plafondschilderingen een aangename sfeer ademt. Interieurs van Jan Steen, landschappen van Ruysdael, stillevens van Coorte en portretten van Rubens geven een rijk en gevarieerd beeld van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk voor actuele prijzen op de website.

Adres

Plein 2511 CS Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

3 beoordelingen

Geweldig uitje

Bezoek aan het Mautitshuis was zeer de moeite waard. Zeker met de aanvulling van de Engelse bijdrage van grote Nederlandse meesters.

Meesterlijk uitje.

We zijn op een dinsdag in januari gegaan. Parkeren hebben we gedaan in de parkeergarage op het Muzenplein. Dit is dichtbij het centrum. Na 11:30 werd het al behoorlijk druk in het museum. De standaard collectie is prachtig om te bekijken. Op de eerste verdieping heb je van dichtbij uitzicht op het torentje. De Britse Royal Collection was prachtig. Helaas is deze tijdelijke tentoonstelling alweer afgelopen. Het museum is erg schoon, keurige toiletten. Een hapje eten kan in de brasserie. Lekker, met zeer plezierige bediening. Je kunt eventueel afsluiten met een wandeling rond de Hofvijver.

Mauritshuis

Kaartjes besteld, naar de tentoonstelling geweest van Hollandse Meesters, de Britse collectie. Prachtige schilderijen gezien. Het was er niet druk. Was geweldig