0 beoordelingen

Al wandelend door het museum zult u vele indrukken opdoen van vroeger. Het museum geeft een beeld van het maken van kaas en boter. Verder vindt u er boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

Naast het bezichtigen van het Kaas- en Botermuseum is er een mogelijkheid om in het museum een spreekwoorden en gezegdes spel te spelen. In het museum staan oud Hollandse spreekwoorden en gezegdes uitgebeeld door middel van de poppen. U kunt met gebruik van een formulier, wat bij de receptie kan worden afgehaald, dit spel spelen en het uiteindelijke spreekwoord achterhalen.

In de kaasmakerij vindt u alle attributen voor het maken van kaas. Hier vindt u veel verschillende soorten kazen in allerlei smaken, soorten en maten. In de Landwinkel worden deze kazen te koop aangeboden. Een korte uitleg over het maken van kaas, boter en karnemelk wordt gegeven aan de hand van een dvd presentatie, waarvoor speciaal een zithoek is ingericht.

Kijk voor prijzen van activiteiten op de website.
Reserveren gewenst.

Adres

Rottegatsteeg 3953 MN Maarsbergen (Utrecht)

Openingstijden

Voor passanten
Dinsdag tot en met zaterdag
10:00 uur tot 17:00 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen