6 beoordelingen

Er staan kunstwerken en speelobjecten die bedacht zijn door beeldend kunstenaar Jos Spanbroek. Het zijn fantasievolle constructies die je zelf in beweging kunt zetten en waar je mee kunt spelen.

De Uitvinderij is een werkplaats waar je zelf kunststukken kunt maken. Je kunt plastic buigen, figuurzagen, piepschuim snijden, vacuüm vormen, naamplaatjes slaan, een verf-spettertekening maken en metaal bewerken met echt gereedschap. Ontdek De Spelerij / De Uitvinderij.

0-4 jaar gratis
4-100 jr. € 13,00

Adres

Veldweg 6952 GX Dieren (Gelderland)

Openingstijden

Winter-seizoen:
1 oktober tot 31 maart
Weekend 10:00 - 17:00
Woensdag 12:00 - 17:00
Vakanties 10:00 - 17:00

Zomer-seizoen:
1 april tot 30 september
Dagelijks 10:00 - 18:00

De Uitvinderij:
Winter woe 12:00 - 16:30
Winter za/zo 11:00 - 16:30
Zomer dagelijks 11:00 - 17:00

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

6 beoordelingen

Leukste uitje sinds tijden

Kinderen in lange tijd niet zo enthousiast over een uitje gehoord als over de Spelerij. Ze mochten van alles maken en aanraken. Helemaal top!

Combi van uitdagingen, leerzaam en super leuk!

De kinderen hebben niet eens door dat het leerzaam is, zij vinden het alleen maar geweldig leuk! Spelen, knutselen, individueel of dingen doen in teamverband, het kan allemaal... Soms moet je ook samenwerken om iets voor elkaar te krijgen. En natuurlijk helemaal leuk, om boven het vuur je eigen broodjes te bakken...

Voor jong en oud

De Spelerij is er voor jong en oud, zij doen veel voor jongeren maar ook voor ouderen, tevens zijn er veel activiteiten waar de jeugd op los kan barsten, en de energie de loop laten gaan. voor een hapje en drankje is aanwezig, ga het is uniek in Nederland

Absoluut onveilig

Vergeleken met ARBO-maatregelen op het werk, verdient dit een dikke onvoldoende. De opzet van het park is leuk, maar qua veiligheid is het droevig gesteld. Er zijn bewegende delen (spaakwielen, tandwielen, kettingen en dergelijke) waar kinderen heel makkelijk een vinger of arm in kunnen steken met alle nare gevolgen van dien. Er zijn zelf van die looptonnen, waaraan de zijkant een flexibel rooster zit. Als een kind hierin verstrik raakt, wordt het onder dit toestel gesleurd. Leuningen en hekwerken zijn onvoldoende aangebracht. Zitplaatsen op hogere toestellen zijn onvoldoende stabiel en als de kinderen vallen, komen ze terecht op andere onderdelen van dit toestel. Bij de indoor-activiteiten zijn er gloeiend hete zaagspiralen, die buiten gebruik niet zijn afgeschakeld en geen waarschuwingsbord bij is bevestigd. Elektrische (figuur)zagen en boren, waar alle kinderen zomaar kunnen aankomen. Als ouder MOET je echt continu 1:1 toezicht houden op je kinderen; één ouder met twee kinderen is al niet meer verantwoord. Wij waren er op een rustige dag. En ondanks onze intensieve toezicht hebben onze kinderen zich wel drie keer lelijk bezeerd. Aan de ingang staat een bord, dat het park als speeltuin is goedgekeurd door Kema. Een blamage voor Kema, bovendien is deze goedkeuring uit 1998, dus al 16 jaar oud. Misleidend voor de bezoekers. Heel jammer van die veiligheid, want het concept van dit park is juist wel leuk.

Mooie ontdekplek

De Spelerij/Uitvinderij is een plek waar je er nog maar weinig van kan vinden. Waar je zelf kan ontdekken en verrast wordt, omdat alles gewoon is wat het lijkt. De eenvoud van spelen. Dat is de kracht.

Wouwww!!!

Niets is zo bijzonder en zo origineel als De Spelerij. Metaal bewerken, jij eigen broodjes bakken en spelen met kunst. We komen snel weer!