Koop een toegangsticket voor de Hoge Veluwe met gratis koffie of thee

9 beoordelingen

Je kunt er uren wandelen zonder iemand tegen te komen, fietsen op een gratis Witte Fiets of gewoon ergens luieren tegen een boom. Of een middag lang Van Gogh, Mondriaan en Moore kijken. Want in het Park vindt u ook het wereldvermaarde Kröller-Müller Museum.

Actief buiten

Een natuurgebied dat zo gevarieerd is als Het Nationale Park De Hoge Veluwe, schreeuwt erom ontdekt te worden. Dat ontdekken houdt nooit op, want het jaargetijde, de lucht, het licht, ze zijn nooit hetzelfde. U komt door bos en over heide, over stuifzand en grassteppen. Het leefgebied van hert, zwijn, moeflon en ree, maar ook van rugstreeppad, klokjesgentiaan, parelmoervlinder en wrattenbijter.

Wees beducht op onverwachte ontmoetingen. Met een bijzonder dier of met een al even bijzondere kunstuiting. Wie tijdens zijn fietstocht plots het standbeeld Generaal De Wet van Mendes da Costa ziet opdoemen, begrijpt direct wat het echtpaar Kröller-Müller voor ogen stond toen ze dit landgoed stichtten.

Natuurlijk kan het ook dat u het Park graag ontdekt onder begeleiding van een kenner. Een boswachter of een natuurgids bijvoorbeeld. Benieuwd naar de agenda? Check www.hogeveluwe.nl. Of loop op de dag van uw bezoek binnen bij het Bezoekerscentrum.

Drie musea
Het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd. Omdat het de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld bezit, maar ook omdat de basiscollectie bijeen werd gebracht door Helene Kröller-Müller. Met het geld dat haar man verdiende met zijn bedrijf Müller & CO. kocht zij een immense hoeveelheid kunst. In het museum treft u ook werk aan van o.a. Mondriaan, Picasso en Renoir.

De beeldentuin is de plek waar het gedachtegoed van de Kröllers misschien wel het duidelijkst tot uitdrukking komt; topkunst tegen een natuurlijk en daardoor veranderlijke en weelderig decor.

Als buitenverblijf lieten Anton en Helene Jachthuis Sint Hubertus bouwen. Als architect werd gekozen voor H.P. Berlage, op dat moment de frontman van de Nederlandse architectuur. Berlage ontwierp niet allen het huis, maar ook het volledige interieur tot het sercies aan toe en het aangrenzende park met vijvers. Het Jachthuis is tijdens rondleidingen te bezichtigen. In het Museonder ziet u wat er onder de grond leeft én wat er duizenden jaren geleden leefde. De expositie neemt u steeds verder mee de aarde in. Ook erg leuk voor kinderen.

Kinderen
Voor kinderen is het Park een plek om te ontdekken. Hun ontdekkingstocht is oneindig, want de natuur biedt een onbeperkt aantal verrassingen. Hoe klinkt een burlend edelhert? Wat vindt je allemaal op een vierkante meter bosgrond? Hoe maak je een mezenkastje? Er zijn tal van excursies en andere activiteiten speciaal voor kinderen. In de grote speeltuin, grenzend aan het terras van Parkrestaurant De Hoge Veluwe, kunnen ze zich flink uitleven.

Evenementen
Het Park organiseert tal van evenementen, van klein- tot grootschalig. Enkele voorbeelden: de Hoge Veluwe Loop, de Dag van het Paard, Junior Natuur Expeditie en de Bos- en Houtdag. Verder zijn er vrijwel dagelijks excursies, wandelingen, fotografieworkshops en nog veel meer.

Niet leden
park volwassenen (excl. museum)€ 9,30
park kinderen (6 t/m 12 jr) (excl. museum)€ 4,65
auto/motor in park€ 6,60
Koffie - thee of waterijsje€ 0,-
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017. Op vertoon van het e-ticket ontvangt u per ticket een gratis kopje koffie, thee of een waterijsje voor de kinderen in de Theekoepel

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 31 december 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017.

Adres

Houtkampweg 6731 AV Otterlo (Gelderland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden. 

De Theekoepel (voor gratis koffie, thee of waterijsje) is geopend van dinsdag t/m zondag (beperkte openingstijden)

Parkeren

Betaald

Adres

Houtkampweg 7352TC Hoenderloo (Gelderland)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden raadpleeg de website

Parkeren

Betaald

Adres

Koningsweg 6816TC Schaarsbergen (Gelderland)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden raadpleeg de website

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

9 beoordelingen

Prachtig park

Prachtig park en als je vroeg op de dag gaat ook nog rustig, faciliteiten zijn er genoeg (van horeca tot cultureel) en zijn goed. Ook de bekende witte fietsen zijn een aanrader en fietsen goed.

Prachtige dag doorgemaakt!

no message

Fauna en fietsen

no message

Prachtig natuurpark

Mooie locatie om een dag te relaxen. Gebruik van gratis fietsen is ideaal.

Geweldig

Hier kom je tot rust tijdens een wandeling of fietstocht met de welbekende witte fietsen. Ook het museonder is een aanrader.

Viel wat tegen, misschien mede doordat het weer niet meezat.

no message

Nationaal park de hoge veluwe

no message

Een must voor de natuur liefhebbers

Rachtig natuurgebied waar je nog prachtige vergezichten kunt beleven. Je krijgt er nog echt het gevoel van "ruimte". Daarnaast zijn er nog enkele leuke "attracties" in het park te vinden waarbij de kleinste onder ons niet zijn vergeten. De dag is zo voorbij.

Fantastisch stuk natuur.

no message