1 beoordelingen

Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

Ga terug naar de tijd van de Gelderse graven en wordt misleid door de bedriegertjes; de waterstralen die onverwacht omhoog schieten. Het kan in kasteel en park Rosendael.

Het park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers uit het buitenland. Het kasteel is bekend om zijn donjon. De ronde toren is de grootste in zijn soort die in Nederland bewaard is gebleven.

Het kasteel bezichtigen kan door deel te nemen aan een rondleiding. In het park kunt u  naar keuze deelnemen aan een rondleiding of op eigen gelegenheid wandelen. Verder beschikt Rosendael over een kasteelwinkel en een Oranjerie waar u wat kunt drinken en eten.

Entreeprijs kasteel en park volwassenen € 9,50 en kinderen 4 t/m 12 jaar € 5,25
Entreeprijs alleen park volwassenen € 5,00 en kinderen 4 t/m 12 jaar € 3,00

Adres

Rosendael 6891 DA Rozendaal (Gelderland)

Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur

Kasteel en park zijn van 1 november tot 1 april gesloten voor publiek. Uitsluitend donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen en inwoners van de gemeente Rozendaal hebben in de winterperiode toegang tot het park van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 16.00 uur (op maandagen gesloten).

Geopend

Geopend van 1 april tot 31 oktober.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Mooi

Het is een mooi verzorgd park/ kasteeltuin. Het jonge personeel is erg vriendelijk en helpt erg graag. Het is alleen jammer dat de poort om 1700 sluit. Wij wilden nog wat langer blijven.i zeer de moeite waard om te wandelen. Ga ook even naar de begraafplaats in het bos.