10 beoordelingen

Daar maak je geschiedenis mee!
In het Nederlands Openluchtmuseum komt de Nederlandse geschiedenis in al haar facetten tot leven. Jong en oud beleven een onvergetelijke dag in het uitgestrekte museumpark. Proef het verleden, maak een praatje met ambachtslieden en stap binnen in Nederlandse huiskamers door de eeuwen heen. Ruik het teren op de scheepswerf of de geur van gist in de bierbrouwerij.

Nederlandse historie
De collectie van het museum is een uniek stukje Nederlandse historie. De molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek zijn origineel en stonden ooit ergens in Nederland. Loop door het groene park van maar liefst 44 hectare of stap in de historische trams en ga op ontdekking. Beklim de krakende treden van de molen of voel de zinderende hitte van het smidsvuur.

Alle seizoenen iets te beleven
In het Openluchtmuseum ervaar je de wisselende jaargetijden. Terwijl de natuur kleur geeft aan elk seizoen, valt er voor bezoekers van alles te beleven. Help in het voorjaar mee op de bleekvelden, zie hoe de imkers de honing oogsten en help mee op het land in het vroege najaar. Door het hele park kun je de smaken van seizoenen proeven, en ruiken hoe het jaar voorbij strijkt.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Voor actuele prijzen zie de website.

Adres

Hoeferlaan 6816 SG Arnhem (Gelderland)

Openingstijden

voor actuele openingsdata en -tijden zie de website

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

10 beoordelingen

Jammer van de dag

Wij zijn vandaag in het openluchtmuseum geweest. Het was jammer van de dag vakantie. Veel auto's in het park. Het gaat om 10:00 open, zorg dat het bezorgend verkeer dan weg is, zoals in de binnensteden, of laat ze bezorgen 's avonds na sluitingstijd. Verder veel tenten en marktkramen. Wij komen hier niet weer

Super!

Voor ieder wat wils!

Mooi, gericht op kinderen, leerzaam

Prachtig museum, waar kinderen echt vanuit hun eigen beleving een kijkje in de geschiedenis kunnen nemen.

zeer leerzame, onderhoudende reis terug in de tijd

terug naar eigen jeugdherinneringen, en terug naar hoe onze voorouders hebben geleefd, een geweldige ervaring!

leuk

Wij zijn er al een paar keer geweest, is mooi voor rond te lopen in de natuur.

zeer de moeite waard.

zeker nu met de schaatsbaan en de lampjes door het park, heel gezellig ook in de mist! op zondag zou er iets meer horeca open mogen zijn.

Prachtig park

Reis terug in de tijd van ons koude kikkerlandje. Het museum is groot genoeg om de gehele dag in rond te dwalen en de sfeer van vroeger op te snuiven. Daarnaast wordt overal een helder beeld en duidelijke uiteenzetting gegeven van hoe het er destijds aan toe ging. Groot pluspunt trouwens is dat ons hondje het park gewoon in mocht!

leuk

no message

Voor ieder wat wils..

no message

Een must voor jong en oud

Waan je in het verleden, hoe woonden onze voorouders! Wij zijn er pas geweest 2 volw 2kids van 5 en 9 en waren er langer aanwezig dan ik zelf gedacht had, ook voor jonge kinderen een leuk en leerzaam dagje uit