0 beoordelingen

Op 20 juli van dat jaar verklaart Floris V van Holland dat Henric en Diederic Borre van Amerongen zijn mannen van leen zijn geworden van den ‘Huyse dat si doen timmeren’. Het kasteel werd in die vroege jaren meerdere malen verwoest en weer herbouwd.

Kasteel Amerongen is tussen 1674 en 1680 herbouwd op de grondvesten van de dertiende eeuwse woontoren die in 1673 door de Fransen werd platgebrand.

Het historisch interieur geeft een goed beeld van een inrichting van een adellijke familie uit het begin van de 20ste eeuw.
De tuin maakt deel uit van het historisch ensemble en beslaat 10 hectare.

Spooky Zaklampentocht
Een spannende rondleiding voor kinderen in het donker/schemer. Bij het licht van een zaklamp ontdekken zij Kasteel Amerongen en zijn bewoners.

Kasteel Amerongen is in winterslaap. Maar dat betekent niet dat er niets te ontdekken valt. Als aan het einde van de dag iedereen naar huis gaat, komt het kasteel tot leven. Het is dan wel heel koud en donker in Huys, maar voor (stoere) kinderen is dit geen probleem. Zeker niet als zij hun zaklamp meebrengen en onder leiding van een gids een spannende tocht maken door het Huys.

Van 21 t/m 24 februari en van 28 februari t/m 3 maart 2017 organiseren wij, onze ‘spooky’ spannende zaklampentocht.
Kom en breng je eigen zaklamp mee!
Reserveren vóóraf verplicht i.v.m. maximum groepsgrootte. Vol=vol!

6-8 jaar (Groep 3-4) aanvang: 18:00 uur – 18:45 uur.
8-12 jaar (Groep 5-8) aanvang: 19:00 uur – 19:45 uur.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Drostestraat 3958 BK Amerongen (Utrecht)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen