3 beoordelingen

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Tentoonstellingen voor jong en oud
Ga in de 'Offshore Experience' mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je door een 360 graden filmprojectie en special effects aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energie van morgen. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan?

Bewonder in de tentoonstelling ‘Topstukken’ de 25 pareltjes uit onze collectie. Stap aan boord van een cruiseschip in ‘Zeekastelen’, ontdek dat het zonder scheepvaart maar een karige boel is op je bord in de familietentoonstelling ‘De wereld op je bord’ en ontdek de passie van woonbootbewoners in ‘Wonen op water’.

Voor de allerkleinsten is er de kinder-doe-tentoonstelling ‘Professor Plons’. Kinderen maken spelenderwijs kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden. Stap buiten in de museumhaven aan boord van historische schepen en kranen.

De kades en steigers in de Maritiem Museum Haven zijn van dinsdag t/m zondag geopend en zijn gratis te bezoeken. Dagelijks zijn er wisselende schepen en kranen open tot 16.00u die je met een entreekaartje van het museum kunt bezoeken. De baliemedewerker kan je hierover informeren bij aankomst.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Leuvehaven 3011EA Rotterdam (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

3 beoordelingen

Erg leuk voor jong en oud

Erg leuk en leerzaam. We zijn er geweest met 2 kinderen van 4 en 6 en die hebben zich prima vermaakt. Het OffShore gedeelte was ook erg leuk en leerzaam, maar daar waren ze nog net te klein voor. Zeker voor herhaling vatbaar.

Erg leuk

Het maritiem museum is erg leuk en leerzaam. Wij zijn geweest met twee jongens van 7 en èèn van 4 die het erg naar hun zin hadden en graag nog eens terug willen

Maritiem museum

no message