5 beoordelingen

Informatiecentrum FutureLand op de Maasvlakte laat je zien hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn opgespoten. In vijf jaar is twintig vierkante kilometer zee omgetoverd tot een havengebied waar Nederland vele tientallen jaren mee vooruit kan. Hoe Maasvlakte 2 is bedacht en aangelegd is beslist niet het enige dat je beleeft tijdens een bezoek aan FutureLand. Stap in de toekomst en vlieg bijvoorbeeld in 2035 over Maasvlakte 2. Spelenderwijs gevoel krijgen bij de haven kan natuurlijk ook. Wil je een groot baggerschip besturen en er zand mee verplaatsen, geen probleem. Zelf containers op een schip laden, terwijl je hoog en droog in de kraan zit? Kan ook in FutureLand. De grootste containerkranen van de wereld met eigen ogen van dichtbij zien? Maak een rondvaart met de FutureLand Ferry. En voor wie zelf de automatische containerterminal van binnen wil zien, is er de speciale rondrit met de FutureLand Express.


Fietsknooppunt en Fietsservicepunt
Het havengebied is onderdeel van het landelijke fietsknooppuntennetwerk. Met dit netwerk bepaal je makkelijk zelf je fietsrondje, met elke gewenste lengte. Via genummerde borden fiets je eenvoudig van knooppunt naar knooppunt. De borden zijn in mei 2013 geplaatst en voorzien van een informatiepaneel en plattegrond. Een van de knooppunten bevindt zich straks direct bij het informatiecentrum. Handig, want FutureLand is een ANWB Fietsservicepunt. Hier vind je gereedschap voor kleine reparaties en kan de elektrische fiets worden opgeladen.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Europaweg 3199 LC Maasvlakte Rotterdam (Zuid-Holland)

Openingstijden

Di-vr  10:00 - 17:00
zo 11:00 - 17:00

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

5 beoordelingen

geweldig dit uitje Beste van Nederland is hier te beleven

Omdat het uniek is!

INDRUKWEKKEND

De Rotterdamse haven telt mee in de wereld van transport en fungeert als Gateway to Europe. Op Futureland kun je dat van dichtbij waarnemen en er van genieten. Waar een klein land groot in is.

Leerzaam en vermakelijke hand in hand

FutureLand is echt een informatiecentrum van deze tijd én de toekomst. Met de nieuwste technieken wordt goed ingespeeld op de belevingen en maak je virtuele reizen door de tijd. Naar de haven de toekomst en soms ook naar het verleden, want voor het leven in de ijstijd daar waar nu de Maasvlakte ligt is ook veel aandacht. Door het brede en dynamische aanbod van rondleidingen, exposities en excursies verveelt een tripje naar FutureLand nooit. We komen hier dan ook graag met het hele gezin. Terwijl de kinderen niet uitgekeken raken komen we met opa en oma heerlijk bij in het restaurant. Daar hebben ze naast lekkere versnaperingen ook voldoende keuze tussen gezonde hapjes en drankjes. En het personeel is altijd vriendelijk. Ook komen we hier graag met onze buitenlandse gasten, want de informatie is ook beschikbaar in het Engels, Duits en Frans. Kortom wij zijn laaiend enthousiast en bestempelen FutureLand als hét/ons uitje in Zuid-Holland!

Trots

Bij het ervaren van dit gigantische project wordt je helemaal trots op Nederland!!

Geweldig aanbod

Interessant voor jong en oud, ook voor werkzoekenden op Maasvlakte 2