4 beoordelingen

Een topattractie in het mooie Limburg is het prachtige Kasteel Hoensbroek. Het is een van de mooiste en grootste kastelen van het land. Dit enorme slot ademt de sfeer van verre verledens en grote avonturen. Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven. Nieuw is de Code M belevenis : Musketiers!

 

Het kasteel

Kasteel Hoensbroek is het enige kasteelmuseum van Limburg. Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1250. Je dwaalt hier door meer dan veertig ingerichte kasteelvertrekken, je kunt op zoek naar de geheime kamer, je beklimt de middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren en bewondert de prachtige balzaal. In de kerker gaat langzaam het licht uit - terwijl achter u de deur in het slot valt…

 

Musketiers!

Nieuw dit jaar is de Code M belevenis : Musketiers in Kasteel Hoensbroek ! In Kasteel Hoensbroek onderga je samen een multimediale belevenis. Op het beeldscherm van een tablet ontdekken jullie de geheimen van het kasteel (via augmented reality). Jullie doorlopen vele kasteelgangen, torenkamers, kasteelvertrekken en eeuwenoude slaapkamers. Wie waren de musketiers en wie was de beroemdste musketier D’Artagnan? Jullie zien échte 17e eeuwse objecten zoals zwaarden, degens en kanonskogels.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Voor actuele prijzen zie de website.

Adres

Klinkertstraat 6433 PB Hoensbroek (Limburg)

Openingstijden

Maandag t/m Zondag
10:00 - 17:30 uur

Gesloten: 1 januari, carnaval, 24, 25 en
31 december

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

4 beoordelingen

Erg leuk!

no message

Leuk uitje voor alle leeftijden!

no message

Waan jezelf eens een kasteelheer

no message

mooi om allemaal te zien

no message