Koop een ticket voor Fort Pannerden van €12,00 voor €9,60

1 beoordelingen

Fort Pannerden is in 2016 geopend na een complete herinrichting met nieuwe interactieve programma’s. Alles draait nu om ontdekken en beleven, door jong en oud.

Bezoekers zijn welkom in het stoere café-restaurant, kunnen binnenlopen in het bezoekerscentrum, de maquette van het fort bekijken of een spannende film zien over het fort en hoe het al circa 150 jaar de elementen trotseert. Wie wil genieten van het spectaculaire uitzicht, boven op het fort, loopt de trap op.
Het fort is een plek met vele verhalen. In het fort leren kinderen tijdens een leerzame speurtocht van soldaat Willem Derksen hoe het was om te leven in het donkere en koude fort.

Fort Pannerden is te vinden op een landtong in de Waal, in het hart van rivierlandschap de Gelderse Poort. Het fort is het meeste oostelijke van de 60 stoere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, en werd van 1869-1871 gebouwd. Soldaten konden van kilometers afstand zien of vijanden over de Rijn naderden. Ze moesten de toevoer van Rijnwater veilig stellen richting de Waterlinie. Fort Pannerden heet daarom wel ‘de kraan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie’.

Het fort ligt in het prachtige natuurgebied de Klompenwaard dat een grote waarde heeft als natuurgebied. Vanwege de geïsoleerde ligging kreeg de natuur vrij spel met een gevarieerde fauna en flora als resultaat. Het fort is een gewilde pleisterplaats voor fietsers en wandelaars.

Elements (vanaf 12 jaar)
Een ‘real-life game’ in de duistere gangen. Met een kist vol raadselachtige instrumenten duik je in een onbekende wereld. Al snel kom je erachter dat een geheimzinnig probleem ons land bedreigt.
Wat is er aan de hand? Wat heeft dit te maken met het fort en de verdwenen wachters? En welke rol spelen de elementen? Alleen iemand met stalen zenuwen en een scherpzinnige blik kan het raadsel ontrafelen en zo het tij te keren. Durf jij de elementen te trotseren?

Auto’s kunnen geparkeerd worden op het nabijgelegen parkeerterrein waarna bezoekers via een gratis pendeldienst met TukTuks naar het fort gebracht worden.

Leden
vanaf 12 jaar van €12,00 voor€ 9,60
kinderen 4 t/m 11 jr) van €8,50 voor€ 6,80
elements games€ 8,00
De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Fort Pannerden. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Fort Pannerden. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 8 januari 2017.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 8 januari 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 8 januari 2017.

Adres

Waaldijk 6686 MV Doornenburg (Gelderland)

Openingstijden

kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Interessant en leerzaam

Het ligt in een mooi natuurgebied, en in het Fort kunnen oud en jong zich prima vermaken. En na alle indrukken kan men onder het genot van een heerlijk hapje en drankje, in het leuke cafe restaurant, even uitrusten. Zeer zeker de moeite waard om Fort Pannerden een bezoek te brengen.