1 beoordelingen

Fort Pannerden is in 2016 geopend na een complete herinrichting met nieuwe interactieve programma’s. Alles draait nu om ontdekken en beleven, door jong en oud.

Bezoekers zijn welkom in het stoere café-restaurant, kunnen binnenlopen in het bezoekerscentrum, de maquette van het fort bekijken of een spannende film zien over het fort en hoe het al circa 150 jaar de elementen trotseert. Wie wil genieten van het spectaculaire uitzicht, boven op het fort, loopt de trap op.
Het fort is een plek met vele verhalen. In het fort leren kinderen tijdens een leerzame speurtocht van soldaat Willem Derksen hoe het was om te leven in het donkere en koude fort.

Fort Pannerden is te vinden op een landtong in de Waal, in het hart van rivierlandschap de Gelderse Poort. Het fort is het meeste oostelijke van de 60 stoere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, en werd van 1869-1871 gebouwd. Soldaten konden van kilometers afstand zien of vijanden over de Rijn naderden. Ze moesten de toevoer van Rijnwater veilig stellen richting de Waterlinie. Fort Pannerden heet daarom wel ‘de kraan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie’.

Het fort ligt in het prachtige natuurgebied de Klompenwaard dat een grote waarde heeft als natuurgebied. Vanwege de geïsoleerde ligging kreeg de natuur vrij spel met een gevarieerde fauna en flora als resultaat. Het fort is een gewilde pleisterplaats voor fietsers en wandelaars.

Elements (vanaf 12 jaar)
Een ‘real-life game’ in de duistere gangen. Met een kist vol raadselachtige instrumenten duik je in een onbekende wereld. Al snel kom je erachter dat een geheimzinnig probleem ons land bedreigt.
Wat is er aan de hand? Wat heeft dit te maken met het fort en de verdwenen wachters? En welke rol spelen de elementen? Alleen iemand met stalen zenuwen en een scherpzinnige blik kan het raadsel ontrafelen en zo het tij te keren. Durf jij de elementen te trotseren?

Auto’s kunnen geparkeerd worden op het nabijgelegen parkeerterrein waarna bezoekers via een gratis pendeldienst met TukTuks naar het fort gebracht worden.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Waaldijk 6686 MV Doornenburg (Gelderland)

Openingstijden

kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Interessant en leerzaam

Het ligt in een mooi natuurgebied, en in het Fort kunnen oud en jong zich prima vermaken. En na alle indrukken kan men onder het genot van een heerlijk hapje en drankje, in het leuke cafe restaurant, even uitrusten. Zeer zeker de moeite waard om Fort Pannerden een bezoek te brengen.