0 beoordelingen

De collectie van de SSN bestaat uit een vijftal grote stoomlocomotieven en twee kleine stoomlocomotieven. Daarnaast beschikt de SSN over 3 1e-klasse rijtuigen, 5 2e-klasse rijtuigen (waarvan één in gebruik als personeels/materiaalrijtuig) en een restauratierijtuig. Voor het rangeren op het museumemplacement beschikt de SSN ten slotte over 2 diesellocomotieven.

De collectie vindt onderdak in het in oktober 1998 betrokken Museumstoomdepot in Rotterdam, aan de rand van het NS-emplacement Rotterdam Noord Goederen nabij Rotterdam Crooswijk.

De in klassieke stijl gebouwde locomotievenloods biedt een uitstekend geoutilleerd onderkomen. Op de 5 in de loods aanwezige sporen vinden niet alleen de locomotieven onderdak, maar is tevens de beschikking over een 2-tal inspectieputten. Verder heeft de loods een apart onderkomen voor de medewerkers alsmede voldoende faciliteiten voor het ontvangen van bezoekers.

Op het buitenterrein vind u een met betonwanden uitgevoerde bunker voor de opslag van kolen, hout (voor het opstoken) en asresten. Een waterkolom completeert het geheel.

Rondleidingen
Onder begeleiding van een SSN-medewerker kunt u een rondleiding maken door de werkplaats en over het buitenterrein.
Hij/zij vertelt daarbij alle in's en out's over de SSN, haar geschiedenis en activiteiten en natuurlijk de collectie.
De rondleidingen worden uitsluitend op zaterdagen gegeven en starten om 14:00.
Buiten de reguliere entreeprijs wordt hiervoor € 1,50 p.p. extra gevraagd.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Rolf Hartkoornweg 3034 KL Rotterdam (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen