0 beoordelingen

In het museum zijn drie tentoonstellingen te zien: Geschiedenis van de stad, De Nieuwe Stad en Rotterdammers en hun stad.

In de tentoonstelling Rotterdammers en hun stad leer je de mensen achter de skyline kennen. Gewone Rotterdammers met een bijzondere passie worden hier letterlijk op een voetstuk gezet. Ze zetten hun Rotterdam op de kaart en laten zien wat speelt in hun omgeving.

In de tentoonstelling Geschiedenis van de stad maak je een bijzondere reis door de tijd. Langs zeecontainers vol erfgoed passeer je diverse tijdvakken. Van de eerste bewoning in het Rijnmondgebied en het nietige middeleeuwse Rotterdam kom je via de prachtige tweede koopmansstad van de Republiek in de snel groeiende industriële havenstad. Na de verwoestingen van het bombardement zie je hoe Rotterdam zich weer opricht om een bij uitstek internationale stad te worden. Rotterdammers van nu leggen in 7 documentaires de link tussen de oude en de hedendaagse stad door te vertellen over hun vak met historische wortels.

De Nieuwe Stad verbeeldt het geloof in de toekomst dat Rotterdam kenmerkt. De tentoonstelling sluit aan bij het festival Rotterdam viert de stad en laat de bezoeker delen in het optimisme van de wederopbouw. Een gigantische oude maquette van de stad van de toekomst laat een droomstad van de stedenbouwers zien. Stadsgezichten illustreren de nauwelijks bij te benen veranderingen. Een elf meter hoog kunstwerk gebouwd met collectiestukken uit de wederopbouwperiode vormt een dynamisch monument voor de veerkrachtige stad.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Meent 3011 JP Rotterdam (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen