0 beoordelingen

Het gebouw is destijds gebouwd als telefooncentrale voor Rotterdam Noord en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Echter, sinds de digitalisering valt er aan de moderne telefooncentrale niet veel meer te bewonderen. Deze bevindt zich dan ook op de bovenste verdieping. Onttrokken aan de ogen van de bezoeker.

De rest van het gebouw is een heuse stap terug in de tijd. Hier zijn een aantal enthousiaste vrijwilligers bezig de historie van het fenomeen telefoneren zichtbaar,  hoorbaar en beleefbaar te houden voor het nageslacht. De meesten van hen zijn hun hele leven werkzaam geweest in deze sector met als gevolg dat de oude mechanische centrales van weleer het nog gewoon doen.

U ziet daadwerkelijk wat er allemaal in beweging gezet werd als u, nog niet eens zo gek lang geleden, een telefoontje pleegde waarbij je nog letterlijk het nummer moest draaien. Voor de volwassen is het een stukje nostalgie, maar de techniek die hier achter schuilt zal iedereen doen verbazen.

Kortom, een leuk en leerzaam uitstapje voor jong en oud en daarom is het Houweling Telecommuseum het enig echte telefoonmuseum in Nederland. De volledige geschiedenis van de Rotterdamse telefonie van 1880 tot heden wordt getoond oa.a met nog vele werkende antieke telefooncentrales. Het streven is om de apparatuur werkend ten toon te stellen en niets staat achter glas. Ook voor kinderen tot 14  jaar is er veel te zien en kan er naar hartenlust gebeld en getelext worden.

Het museum is gevestigd in de telefooncentrale Noord, gebouwd in 1923 onder architectuur van de Amsterdamse School en in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Vlaggemanstraat 3038 LA Rotterdam (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen