0 beoordelingen

Bij Concordia kan het: in de nieuwe expositie voor kinderen laten we zien dat uitvinders en kunstenaars niet zo veel van elkaar verschillen en kan je er zelf eentje worden. In Vlieg- en kunstwerk zie je bijzondere uitvindingen, kunstenaars die uitvinden en uitvinders die kunstwerken maken.

De meeste mensen denken bij een uitvinder aan iemand die gekke machines maakt en apparaten bedenkt die bliepen en stoom uitblazen. Dat kan! Maar uitvinden is nog veel meer. Uitvinden betekent iets nieuws bedenken, iets dat nog niet bestond en dat niemand anders ooit zo heeft bedacht. Dat kan een paarse pruttelende machine zijn, maar net zo goed een tekening of een verhaal of een lied. In de expositie zie je kunstwerken, uitvindingen én mag je zelf aan de slag.

'Vlieg- en kunstwerk' inspireert kinderen en moedigt ze aan om te geloven in de kracht van hun fantasie. Om super ideeën te bedenken en om geweldige objecten te maken. Bijvoorbeeld in één van de doe-hoekjes midden in de expositie waar ze toffe experimenten kunnen uitvoeren of tijdens workshops in het weekend en in de schoolvakanties. Met de Uitvinders Almanak, een handig boekje, is de expo nog beter beleven.

Met werken van onder andere: Kunstenaarstrio Grondvormen, Matthias Grothus, Sefrijn Langen, Bethany de Forest, Arek Laskowski en Aike Lütkemöller.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Langestraat 7511 HC Enschede (Overijssel)

Geopend

Geopend van 17 december tot 26 februari.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen