0 beoordelingen

De Graafschap
Graafschap Zutphen was in vroeger tijden een van de kwartieren van het hertogdom Gelre. De stad Zutphen was het bestuurlijk centrum; het grondgebied omvatte de totale streek ten oosten van de IJssel tot aan de Duitse grens. Tegenwoordig wordt voor dit gebied de naam Achterhoek gebruikt, met de naam De Graafschap wordt het gebied tussen Zutphen, Vorden en Lochem aangeduid.
Landschappelijk is het Graafschapsgebied zeer gevarieerd. Centraal ligt het Grote Veld, een uitgestrekt bosgebied met heide en vennetjes. Eromheen akkers en weilanden, resultaat van eeuwenlange landbewerking. Dit coulisselandschap, een afwisseling van bosgebieden, houtwallen, beken en boomgroepen is kenmerkend voor dit gebied. Verspreid in de streek liggen bovendien veel kastelen.

Bergen, dalen en sagen
Boetiek Hotel Bon’Aparte ligt aan de voet van de Lochemer Berg. Het hoogste punt van de berg ligt 50 meter boven NAP ofwel 35 meter hoger dan de omgeving. Tijdens de voorlaatste IJstijd lag er in het IJsseldal een enorme gletsjertong. Het gewicht en de kracht van deze ijsmassa stuwde zand, grind en klei op tot heuvels. Zo is ook de Lochemer Berg ontstaan.
In de nabijgelegen buurtschap Zwiep is er kans op een ontmoeting met de witte wieven. Ze staan bekend als helpers in nood, mits ze niet geplaagd of oneerbiedig benaderd worden. Deze figuren uit de sagen- en legendenwereld zijn het thema van de plaatselijke uitspanning De Witte Wieven.

Voor een actueel overzicht van de routes die u bij deze TOP kunt starten kijkt u op de website.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Lochemseweg 7244 RR Barchem (Gelderland)

Openingstijden

Horeca -
Boetiek Hotel Bon'Aparte
Lochemseweg 37, 7244 RR Barchem
0573 - 298 900

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen