0 beoordelingen

’t Peeske
't Peeske was eerst een watermolen en later een badhuis. In 1924 werd het vanwege watergebrek in een café. Tegenwoordig is het in eigendom van ”Natuurmonumenten“ en is het een geliefde bestemming voor uitstapjes. De hapjes en drankjes worden er met een uniek uitzicht gekruid.

Het Montferland
Groen areaal voor actieve vakantiegangers: het Montferland nodigt met zijn vele fiets-, wandel- en ruiterpaden uit tot heerlijke verkenningstochten door een idyllische landschap. Ervaar het zelf! De streek dankt zijn naam aan een paar reuzen, die volgens de legende de stroombedding van de Rijn uitgroeven en daarbij een “mond-vol-land“ lieten vallen. Deze heuvels – in werkelijkheid morenen uit de ijstijd – geven het gebied zijn onmiskenbaar eigen karakter en maken afwisselende tochten mogelijk. De bossen worden door “Natuurmonumenten” onderhouden.

Kasteel Huis Bergh
Kasteel Huis Bergh behoort tot de grootste waterkastelen van Nederland. Achter de dikke muren is er een kunstverzameling met middeleeuwse topstukken te bewonderen. Het slot was 200 jaar in het bezit van de Hohenzollers. Huis Bergh bevindt zich aan de rand van het schilderachtige plaatsje ’s-Heerenberg, dat dicht tegen de Duitse grens aan ligt.

Voor een actueel overzicht van de routes die u bij deze TOP kunt starten kijkt u op de website.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Peeskesweg 7037 CH Beek (Gelderland)

Openingstijden

Horeca -
Uitspanning 't Peeske
Peeskesweg 12, 7037 CH Beek
0316 - 532 804

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen