0 beoordelingen

Recreatiegebied Stroombroek
Recreatiegebied Stroombroek heeft een oppervlakte van 76 hectare en bestaat uit een ruime recreatieplas met strand en ligweiden, geschikt voor zonnen, zwemmen, surfen, roeien en waterfietsen. Langs de oevers zijn vissteigers aangelegd. Aan de rand van Stroombroek bevinden zich het Land van Jan Klaassen (een speel- en doepark voor kinderen tot ca. 8 jaar), een bungalowpark, Palestra (een centrum voor ontspanning, vermaak en lichaamsverzorging) en een terrein voor outdooractiviteiten.

Montferland
Het Montferland is een heuvelachtig gebied, dat bestaat uit een groot bosgebied met kleine heideveldjes met vliegdennen. Dit gebied is een van de meest toeristische gedeelten van de Achterhoek. De hoogste punten zijn de Hettenheuvel (93 m), de Galgenberg (77 m) en de Hulzenberg (85 m). Op een van de heuveltoppen ligt de oude walburcht Montferland, nu in gebruik als hotel-restaurant. Het Montferland biedt talloze recreatiemogelijkheden, zo zijn er onder andere ruiterpaden, diverse wandelroutes en een ATB-route uitgezet in dit gebied.

Kasteel Huis Bergh
Aan de rand van de stad 's-Heerenberg ligt Kasteel Huis Bergh, een van de grootste en belangrijkste kastelen van ons land. Het kasteel is ingericht als een bewoond huis. Het interieur bevat kunstvoorwerpen uit de late middeleeuwen, zoals schilderijen, meubelen en beeldhouwwerken etc. In de middeleeuwse toren bevindt zich een wapenkamer. Boven op de toren heeft men een prachtig uitzicht over de omgeving. In het achter het kasteel gelegen Parkbos "De Plantage" en over de laat-middeleeuwse verdedigingswal rondom het kasteel kan men vrij wandelen. De theeschenkerij in het rentmeestershuis op de voorburcht is altijd geopend als er rondleidingen zijn.

Voor een actueel overzicht van de routes die u bij deze TOP kunt starten kijkt u op de website.
 

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Landweerswal 7047 CE Braamt (Gelderland)

Openingstijden

Horeca -
Landal Stroombroek
Landweerswal 2, 7047 CE Braamt
0314 - 399 800

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen