0 beoordelingen

De kunstverzameling, bijeengebracht door verzamelaar Joop van Caldenborgh en bekend als de Caldic Collectie, is ondergebracht in dit nieuw gebouwde paviljoen.

De Caldic Collectie bestaat uit schilderijen, beelden, collages en fotografie, voornamelijk uit de 20e eeuw. Een overzicht uit de collectie, die Van Caldenborgh zelf eclectisch noemt, was in 2011 te zien in de Kunsthal Rotterdam. Hieronder waren werken van Ai Weiwei, Atelier Van Lieshout, Louise Bourgeois, Damien Hirst, Sam Taylor-Wood, Anselm Kiefer, Yayoi Kusama, Ernesto Neto, James Turrell en Robert Zandvliet. Voor Museum Voorlinden heeft James Turrell een lichtkoepel Skyspace vervaardigd en ook worden er Richard Serra's stalen sculptuur Open ended en grote glazen objecten van Roni Horn opgesteld.

De beelden in het beeldenpark komen voor een deel uit de nabijgelegen particuliere Beeldentuin Clingenbosch van de familie Van Caldenborgh. Hieronder zijn werken van Carel Visser, Sol LeWitt, Petra Morenzi, Antony Gormley en Panamarenko.

De verzameling van Van Caldenborgh is de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB-voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Buurtweg 2244 AG Wassenaar (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen