1 beoordelingen

Niet ver van Amsterdam, vijf meter onder de zeespiegel. Er was nog geen landingsbaan. Alleen vier houten loodsen, verder niets. Deze tentoonstelling gaat over honderd jaar Schiphol: van modderig weiland tot hightech luchthaven.

Doe mee met het verkeerstorenspel en leid vliegtuigen veilig naar de landingsbanen. Stap in de schoenen van de marechaussee in een echte paspoortbalie. En laat jouw wens achter voor de toekomst. Moet Schiphol verhuizen naar de Noordzee? Vliegen we over vijftig jaar in onbemande vliegtuigen?

Er zijn allerlei bijzondere dingen te zien op de tentoonstelling, zoals een vliegtuigmotor uit de jaren 1920 en een echte bom uit de Tweede Wereldoorlog. En spannende smokkelwaar, ontdekt door speurhonden. Maar er zijn ook historische stewardessenkostuums en designmeubels van Schiphol uit de jaren zestig.

De tentoonstelling zit vol met interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat er een dierenhotel is op Schiphol? En dat Schiphol altijd maar doorgaat, dag en nacht? Dat zie je goed op de spectaculaire timelapse-film van Izarin en Van der Linde, die groot geprojecteerd wordt in de tentoonstelling.

Kom kijken met de hele familie en beleef het zelf.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Kalverstraat Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

Kijk voor actuele openingstijden op de website.

Geopend

Geopend van 16 september tot 7 mei.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Tegenvaller

Ik was er heen geweest, maar vond dat er weinig te zien was. Behoorlijke tegenvaller , zoveel informatie wat je over schiphol hebt werd er amper tentoongesteld. Had me er meer van voorgesteld. Vond het bedrag wat ze ervoor vroegen zo veel te duur . Naar wat je te zien kreeg. Zonde van het Geld !!!