0 beoordelingen

Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook wel eens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Bij manege purmerbos ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!

leeftijd - 3 t/m 6 jaar
duur - 45 minuten
Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan.
Vergeet je camera niet om mooie momenten vast te leggen.

kinderen (t/m 12 jr) - €5,00
borg - €15,00

Adres

Westerweg 1447 AB Purmerend (Noord-Holland)

Openingstijden

ma, di, do en vr - 16:00-18:00 uur
wo - 13:00-18:00 uur
za - 10:00-17:00 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen