0 beoordelingen

Merwehaven, Waalhaven, Eemhaven, Botlek, Europoort en de Maasvlakte. In 40 kilometer beleef je bijna 100 jaar havengeschiedenis. Maar zie je ook de Rotterdamse haven van morgen en overmorgen. Want voor een rooskleurige toekomst is ruimte nodig. De meest recente havenuitbreiding in de Noordzee is het bewijs van de voortdurende Rotterdamse expansiedrift. Op 40 kilometer vanaf het centrum van Rotterdam sta je nu oog in oog met die toekomst: Maasvlakte 2.

Per luxe touringcar reis je vanaf Rotterdam CS of het Willemsplein aan de voet van de Erasmusbrug dwars door de haven naar informatiecentrum FutureLand. Onderweg komt de haven tot leven en zie je de havengebieden, elk met z’n eigen type industrie. Midden in de ontwikkeling van het jongste havengebied biedt het interactieve informatiecentrum uitzicht op de modernste containerterminals in bedrijf.

Ook zie je er de ontwikkeling van nieuwe offshore activiteiten. Bovendien vind je hier eenvoudig en speels álle informatie over de ontwikkeling van Maasvlakte 2. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart van anderhalf uur. Beleef Maasvlakte 2 vanaf het water en vaar rondom offshore gigant Pioneering Spirit, het grootste vaartuig ter wereld. Ook bezoek je de Europahaven op de eerste Maasvlakte.

Vaar vlak onder de hoogste containerkranen door, kom de grootste containerschepen tegen en passeer kolossale kademuren. Aan boord vertelt een deskundige FutureLand-voorlichter alles wat je altijd al wilde weten over de modernste haven ter wereld.

Programma
De dagtour wordt iedere zondag aangeboden. Je vertrekt en eindigt op één van de twee opstaplocaties in Rotterdam.

10.15 uur vertrek Rotterdam CS
10.45 uur vertrek Willemsplein
11.45 uur Aankomst FutureLand
12.00 uur Afvaart rondvaart
13.30 uur Bezoek expositie FutureLand
14.30 uur Vertrek FutureLand richting Rotterdam
15.30 uur Aankomst Willemsplein
16.00 uur Aankomst Rotterdam CS

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Willemsplein 3016 DR Rotterdam (Zuid-Holland)

Openingstijden

Variabel schema per maand. Zie voor actuele tijden de website.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen