0 beoordelingen

Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook wel eens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

 

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

 

Bij Buitencentrum De Pelen ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.

 

Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!


leeftijd - 3 t/m 6 jaar

duur - 45 minuten


Praktisch:

Vergeet je camera niet om mooie kaboutermomenten vast te leggen.

Het Kabouterpad is verhard, dus ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

kinderen (t/m 12 jr) - €5,00

Adres

Moostdijk 6035 RB Ospel (Noord-Brabant)

Openingstijden

april t/m oktober - dagelijks 10:00-18:00 uur
november t/m maart - dinsdag t/m zondag 10:00-17:00 uur

gesloten op 25 december en 1 januari

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen