0 beoordelingen

Het museum toont drie collecties in samenhang: de breedste en grootste collectie werken van Armando, top-100 Rijksmonument Oud Amelisweerd en unieke Chinese en andere historische behangsels.

Armando
Armando is een hedendaagse uomo universale. Hij is een kunstenaar die zijn gedachtegoed verbeeldt in meerdere disciplines. Armando is schilder, tekenaar, beeldhouwer en keramist. Maar hij is ook schrijver, filmer, theatermaker en tot voor kort violist. Armando werkt al tientallen jaren aan een oeuvre als een huis; een Gesamtkunstwerk met een aantal sterke en consistente thema’s die met eenvoud en kracht worden verbeeld.

Oud-Amelisweerd
Dankzij eeuwen van incidentele bewoning behoort Oud Amelisweerd tot een van de best bewaarde voorbeelden van een 18e-eeuwse historische buitenplaats in Nederland. Het ensemble, bestaande uit landhuis, koetshuis en tuin, behoort tot de top 100 van rijksmonumenten in Nederland. Het landgoed is omringd door een arcadisch landschap, een parklandschap dat is aangelegd in de geest van de Verlichting. De geïdealiseerde visie op de natuur die rond het landhuis vorm kreeg was voor de adel van toen maar is ook voor de huidige stadsmens een belangrijke motivatie om het landgoed te bezoeken.

Chinees behang
De wanden van de twee grootste kamers van de bel-etage van MOA zijn volledig bedekt met Chinees behang. De Chinese behangsels zijn uniek door hun omvang en het feit dat ze op de oorspronkelijke plek zijn bewaard. Het behang met Chinese natuurmotieven, jachtscènes en een drakenbootrace is in de periode 1750–1770 in het Chinese Kanton gemaakt en kwam met de V.O.C. naar Nederland. Naast de Chinese Behangsels beheert MOA historische behangfragmenten die uit andere perioden van bewoning bewaard zijn gebleven.

volwassenen - €10,00
kinderen (9 t/m 17 jr) - €6,00
Museumkaart, ICOM-kaart, Vrienden van MOA - gratis

Adres

Koningslaan 3981 HD Bunnik (Utrecht)

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag - 11:00-17:00 uur.

Gesloten op Koningsdag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.
Maandagen gesloten behalve paas- en pinkstermaandag.
De tuin en het park rondom MOA zijn geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen