0 beoordelingen

In dit (interactieve) museum kan de bezoeker kennis maken met de rijke historie van de kersenteelt waarbij begrippen als traditie, trots, cultuur, mooie verhalen, nostalgie en saamhorigheid terug te vinden zijn. Hoewel we spreken van  een eeuwenoude traditie, is deze met de kennis van toen en de technieken van nu, verder nieuw leven ingeblazen.

Afmijnzaal
Een bijzonder aspect in dit museum is de afmijnzaal uit de fruitveiling Wijk bij Duurstede. Op 9 juni 1949 werd de fruitveiling van Wijk bij Duurstede in gebruik genomen. Ondanks de cultuurhistorische waarde, de architectuur en authenticiteit, is het niet gelukt dit gebouw als Rijksmonument op te nemen. In 1999 is de gehele fruitveiling gesloopt maar zijn de veilingklok, de bankjes en het tegeltableau behouden gebleven. Deze cultuurhistorische objecten hebben in “Het Kersenmuseum” een nieuwe bestemming  gekregen. U kunt hier de afmijnzaal met de originele klok, bankjes en alle overige zaken in de oorspronkelijke staat bezichtigen. Wilt u weten of u over de juiste handelsgeest beschikt? Speel dan het "veilingspel". Zodat u zelf kunt ervaren hoe het is om te bieden.

Wandelroute door de Kersenboomgaard
Voor de liefhebbers is er een wandelroute door onze boomgaard. Leuk om na een bezoek aan Het Kersenmuseum nog verder te genieten. Voor de kinderen is bij deze wandeling een vragenlijst zodat zij spelenderwijs nog meer over de kersenteelt te weten komen. Deze vragenlijst is verkrijgbaar aan de balie van de Landwinkel. Hier kan men na afloop ook de antwoorden bekijken.

vanaf 13 jr - €5,00
kinderen (6 t/m 12 jr) - €2,50

Adres

Groenewoudseweg 3945 BC Cothen (Utrecht)

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag - 10:00-16:00 uur
zaterdag - 10:00-15:00 uur

zondag en maandag gesloten

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen