0 beoordelingen

Het stadhuis, tegenwoordig onderwijslocatie voor de University College Roosevelt, vormt nog altijd een van de grote trekpleisters van Middelburg. Er worden zes dagen in de week rondleidingen gehouden.

Het stadhuis heeft een façade met gotische vensters, rood-witte luiken, torentjes en vijfentwintig beelden van Zeeuwse graven en gravinnen. Daarnaast heeft het gebouw een toren met klok en een carillon. Middelburgers noemen de toren Malle Betje, omdat de klok altijd achterloopt bij die van de Lange Jan.

Het stadhuis brandde in na een bombardement in 1940 helemaal uit. Oude schilderijen en documenten gingen verloren, alleen de buitenkant overleefde de ramp. Het gebouw werd met een wonderbaarlijke reddingspoging gered van de ondergang en met groots vakwerk gerestaureerd.

Sinds 2004 is in het stadhuis de Roosevelt Academy gevestigd. Het gebouw wordt nog wel gebruikt voor trouwerijen. Op de eerste etage bevindt zich de Burgerzaal waar officiële ontvangsten plaatsvonden. Ook is er een vergaderzaal waar het college vergaderde en een kamer voor de burgemeester.

Rondleiding - €5,00

Adres

Markt 4331 LJ Middelburg (Zeeland)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen