1 beoordelingen

De collectie omvat meer dan zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van meesters uit de Gouden Eeuw tot kunst van vandaag. Een verzameling die nog steeds groeit en die het uitgangspunt is voor een afwisselend tentoonstellings- en activiteitenprogramma.

In de collectie van dit museum bevinden zich schilderijen uit de Gouden Eeuw van Dordtse kunstschilders zoals Jan de Baen,  Aelbert Cuyp, Jacob Cuyp, Ferdinand Bol, Arent de Gelder, Samuel van Hoogstraten en Nicolaes Maes.
Andere grote namen die in het Dordrechts Museum vertegenwoordigd worden door schilderijen zijn onder anderen de gebroeders Abraham en Jacob van Strij, Barend Cornelis Koekkoek, Jacob Maris en Jan Toorop.

Het Dordrechts Museum beschikt over de grootste collectie schilderijen ter wereld van Ary Scheffer, de in Dordrecht geboren schilder die in de tijd van de Romantiek carrière maakte in Parijs. Ary Scheffer behoorde tot de meest gevraagde en best betaalde kunstenaars van zijn tijd. Sinds de expositie "Leonardo's Leerling" bezit het museum ook werk van Jan van der Kooi.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Museumstraat 3311XP Dordrecht (Zuid-Holland)

Openingstijden

ma t/m zo: 10:00 - 17:00 uur

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

heerlijk museum!

leuk oude schilderijen bekijken !