Koop een ticket voor het Dordrechts Museum van €12,00 voor €9,00

1 beoordelingen

Het begon met één schilderij, geschonken door één particulier. In 1842 werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland.

Ontdek zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van de 17e eeuw tot nu. Maak kennis met de schildersfamilie Cuyp, society schilder Ary Scheffer of de gebroeders Van Strij. De Gouden Eeuw komt aan bod met Dordtse meesters als Nicolaes Maes en Ferdinand Bol uit de school van Rembrandt. Geniet van 19de-eeuwse meesters als Breitner en Israëls en laat je verrassen door de verzameling moderne en hedendaagse kunst.

 

** Een koninklijk paradijs – Aert Schouman en de verbeelding van de natuur **

Het Dordrechts Museum bestaat dit jaar 175 jaar en is daarmee één van de oudste stedelijke musea van ons land. Dit jubileum wordt gevierd met een groots en feestelijk overzicht van het mooiste werk van Aert Schouman (1710-1792) tijd. Schouman is de beste dierenschilder van zijn tijd. Zijn aquarellen van vogels behoren tot de mooiste die er ooit zijn gemaakt.

In de eeuw van de Verlichting ontstond een grote belangstelling voor de natuur. Men verwonderde zich over de kleurrijke vogels uit alle windstreken die Schouman tekende en op wandvullende behangsels weergaf.

Hoogtepunt op de tentoonstelling is een complete kamerbeschildering uit Paleis Huis ten Bosch. Voor het eerst zijn deze fraai gerestaureerde stukken te zien voor het publiek.

Een unieke kans om ze te bewonderen, voor ze weer binnen de muren van het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima verdwijnen.

Leden
volwassenen van €12,00 voor€ 9,00
De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Dordrechts Museum. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Dordrechts Museum. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 17 september 2017.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 17 september 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 17 september 2017.

Adres

Museumstraat 3311XP Dordrecht (Zuid-Holland)

Openingstijden

Museum: di t/m zo: 11:00 - 17:00 uur
Restaurant: di t/m zo: 10.00-22.00 uur

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

heerlijk museum!

leuk oude schilderijen bekijken !