€ 2,-korting op Kunsthal KAdE

1 beoordelingen

De drie primaire kleuren rood, geel en blauw zijn archetypisch (en synoniem) voor De Stijl. Toch is er beduidend meer reikwijdte binnen het kleurgebruik (en de kleurtheorieën) van de Stijl-leden dan soms wordt gedacht. KAdE zoomt daar op in, door nader te kijken naar het kleurgebruik van zes iconische Stijl-leden: Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Bart van der Leck, Vilmos Huszár, Gerrit Rietveld en Georges Vantongerloo. Vanuit de voorbeelden van De Stijl-kunstenaars trekt KAdE lijnen door naar het heden en observeert hoe in de decennia na De Stijl kunstenaars onderzoek bleven doen naar de autonome kracht van kleur: via het abstract expressionisme en de naoorlogse concrete kunst naar hedendaagse kunstenaars die kleur als zelfstandig element onderzoeken. De volgende kunstenaars zijn onder meer geselecteerd: Josef Albers, Olafur Eliasson, Joseph Kosuth, Richard Paul Lohse, Piero Manzoni, Katja Mater, Barnett Newman, Robert Ryman en Richard Serra. Naast belangrijke voorbeeldwerken van deze kunstenaars, zijn in de tentoonstelling documenten te zien over het kleurgebruik van de betreffende kunstenaars, variërend van tekeningen en brieven tot teksten en boeken en voorbeelden van kleurtheorieën waarop zij zich baseerden of baseren.

Niet ledenLeden
Volwassenen€ 10,-€ 8,-
Kinderen tot 18GratisGratis
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Kunsthal KAdE. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Kunsthal KAdE. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 3 september 2017.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 3 september 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 3 september 2017.

Adres

Eemplein 3812 EA Amersfoort (Utrecht)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Leuk!

Leuk, zou zo weer gaan!