0 beoordelingen

Altijd al eens zonnende zeehonden en immens grote zeeschepen van zeer dichtbij willen zien in de Rotterdamse haven? Dat kan!
Partyschip De Ameland van de gelijknamige rederij vaart voortaan ook vanaf de Maeslantkering tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte terwijl passagiers zich vergapen aan de bedrijvigheid én pal langs het grootste hefschip ter wereld  ‘Pioneering Spirit’ varen!

Er is keuze uit drie soorten vaartochten van drieënhalf uur, tweeënhalf uur en negentig minuten. Meevaren kan op talrijke dagen. Het hele jaar door.

Vanwaar die uitbreiding in de Rotterdamse haven? ,,Omdat grote zeeschepen niet tot in Rotterdam-stad varen en tijdens reguliere stadsrondvaarten dus niet zichtbaar zijn. Hiervoor moet je bij de entree van de haven en op de Maasvlakte zijn,’’ verduidelijkt directeur Johan van der Linde van Rederij Ameland BV.
De Ameland vaart daarom door de Nieuwe Waterweg via het Yangtzekanaal  over de Maasvlakte met zijn immens grote containerterminals, zoals APM en Euromax. Zeehonden zwemmen er af en aan. En wat te denken van de Europahaven waar de container- en ertsoverslagbedrijven een belevenis op zich zijn? Er is zo’n grote verscheidenheid aan industrieën en scheepvaart dat zelfs de meest ervaren havenliefhebbers telkens weer verrast zijn.

De afvaart is bij het Keringshuis (belevingscentrum Water van Rijkswaterstaat) van de Maeslantkering. En uiteraard kan er gelijk ook een bezoek worden gebracht aan de expositie in het Keringshuis over het indrukwekkende sluitstuk van de Deltawerken. Dit kan met of zonder rondleiding. Aan boord worden allerlei wetenswaardigheden verteld over de haven en de vele bedrijven. Ook wordt er een film vertoond over het opspuiten van de Tweede Maasvlakte. En indien gewenst vaart er een havengids mee. Wie een praatje wil maken met de kapitein is welkom in de stuurhut. En vanzelfsprekend is er catering aan boord. Maar passagiers kunnen zich ook met een vooraf bestelde lunchtas in het zonnetje installeren op het dek.

Meevaren? Inschepen kan individueel én met grotere gezelschappen.

Let op! Tot eind augustus ligt het grootste hefschip ter wereld  ‘Pioneering Spirit’ (voorheen Pieter Schelte) nog op de Tweede Maasvlakte. Dit is de laatste kans om het schip nog te bezichtigen. Daar vaart de Ameland tot die tijd uiteraard standaard langs. Het schip is erg goed te zien. De Ameland heeft namelijk toestemming om tot dichtbij de ‘Pioneering Spirit’ in de prinses Alexiahaven te komen.

Voor actuele prijzen zie de website

Adres

Maeslantkeringweg 3151 ZZ Hoek van Holland (Zuid-Holland)

Openingstijden

voor actuele afvaartdagen en -tijden zie de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen