0 beoordelingen

De verzameling bestaat uit een groot aantal unieke stukken waarmee die ontwikkeling niet alleen op militaire wijze maar ook op cultuur historische wijze van belang is. Naast een zeer fraaie collectie van wapens, zowel handvuurwapens als tanks, geven uniformen en uitrustingsstukken een goed overzicht van de verschillende tijdperken.

Schilderijen van de bekende Nederlandse schilders Hoynk van Papendrecht, Staring en Luijt. En een bijzondere collectie tafelzilver maken het beeld compleet.
Uniek is ook de bibliotheek met een grote verzameling boeken over de cavalerie en de hippische geschiedenis die teruggaan tot 1610.
De huisvesting van het museum, op de Bernhardkazerne in de oude Garnizoensstad Amersfoort, is op zich al een onderdeel van de historie. Tot de dag van vandaag worden er nog Huzaren opgeleid.

De collectie bestaat uit vele unieke stukken waarmee die de ontwikkeling van het wapen door de eeuwen heen in beeld brengen. Een fraaie collectie van wapens, uniformen en uitrustingsstukken geeft een goed overzicht van de verschillende tijdperken. In de collectie zijn schilderijen van bekende Nederlandse schilders als Hoynck van Papendrecht, Staring en Luijt te zien. Ook zijn vele, vaak zilveren prijzen uit de paardentijd geëxposeerd.

De bibliotheek bevat naast boeken over militaire historie een unieke deelcollectie hippische boeken van 1610 tot 1940.

Het museum heeft een grote collectie door de Cavalerie gebruikte pantservoertuigen; van de Landsverk uit 1936 tot en met de Leopard-2 tank. Het museum staat op de Bernhardkazerne in de oude Garnizoensstad Amersfoort.

Let op: Legitimatie verplicht bij de wacht van de kazerne.

Kijk voor actuele prijzen op de website

Adres

Barchman Wuytierslaan 3818 LN Amersfoort (Utrecht)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden zie de website.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen