0 beoordelingen

Ontdek in elke ruimte anekdotes over de bewoners. En ontrafel gaandeweg een buitengewoon fascinerend familieverhaal. Welke betekenis geeft u het Mastboomhuis... is het een tijdsbeeld, is het een ode? Wie hier binnenstapt, voelt dat het dieper gaat.

Aan de Dorpsstraat in Oud Gastel staat het huis van de familie Mastboom-Brosens. Gebouwd in 1874 in opdracht van Petrus Mastboom. Henri woonde van geboorte tot overlijden in het huis dat zijn grootvader naliet.

De opzet van het huis past bij de standensamenleving van voor de Eerste Wereldoorlog, met een strikte scheiding tussen de domeinen van de bewoners en de ruimte voor personeel.

De inrichting is voor het overgrote deel door het echtpaar Anton Mastboom en Maria Brosens binnengebracht. Zij kozen de wanddecoratie en lieten de schouwen op de eerste verdieping aanbrengen.

Een team van gastheren en gastvrouwen ontvangt en staat klaar met koffie of thee. Nieuw is een inleidend videoprogramma over het leven van de laatste bewoner van het huis: mr. Henri Mastboom. Nieuw is ook de smartguide: verrassende informatie op een tablet. Bezoekers krijgen die mee bij hun rondgang door het huis.

vanaf 12 jaar - €7,50

Adres

Dorpsstraat 4751 AM Oud Gastel (Noord-Brabant)

Openingstijden

Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen