0 beoordelingen

De toren dankt zijn naam aan de  eigenaardige bekroning die lijkt op een peperstrooier.
Vanaf de Grote Markt is te zien dat het stenen deel van de toren uit drie geledingen bestaat. De onderste heeft enorme toegangsdeuren met het zegel van de Nederlandse Hervormde Gemeente die deze kerk gebruikte van 1580 tot 1970.

De toren van de kerk staat er al vanaf het midden van de 14e eeuw. Om hem  te beklimmen koopt u een kaartje bij de ingang aan de Kerkstraat.  Een vrij smalle trap brengt u naar de trans op 35 meter hoogte. In de opbouw daarboven is een carillon opgehangen van 48 klokken, gegoten door Eijsbouts. In de zomer geeft de stadsbeiaardier vaak concerten. Op de gewone uren speelt het klokkenspel echter door middel van een trommel die te zien is door een raampje op de trans.

Het “Jubelstadje aan de Schelde” laat zien waar Brabant Zeeland kust. Bij goede omstandigheden ziet u over de Oosterschelde heen de tv-toren van Goes (op 27 km). De havens van Antwerpen zijn meestal wel waarneembaar. Hier boven merkt men dat Bergen op Zoom een oude vestingstad is in een groot natuurgebied.

De uitdaging aan kinderen is om (kerk-)torens te tellen, want als ze weer beneden zijn krijgen ze een diploma waarop ze dat getal invullen en ook  het aantal treden dat ze beklommen hebben.

Kijk voor actuele prijzen op de website

Adres

Grote Markt 4611 NR Bergen op zoom (Noord-Brabant)

Openingstijden

zie voor actuele openingsdagen en -tijden de website.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen