0 beoordelingen

Waar ging de Slag bij Noordhorn eigenlijk om? Wie vochten daar en hoe liep het af?  Dit en meer is te leren in de koren- en pelmolen Fortuna in Noordhorn (Groningen).

Ook is er de video-productie te zien, die in 2015 is gemaakt van het evenement "Slag bij Noordhorn" , toen deze slag uit 1581 werd nagespeeld door zo’n 150 re-enactors in historische uitrusting. Op de onderste verdiepingen van de molen zijn panelen met tekst en illustraties en een vitrine met bodemvondsten uit de tijd van de schansenkrijg te zien. Ook allerlei attributen, die te maken hebben met het werk van de molenaars zijn er uitgestald. Verder naar boven demonstreren de molenaars hun werk en geven hier graag uitleg over. Bij voldoende wind is te zien hoe koren tot meel wordt gemalen.

Daarnaast is een fietstocht langs historische locaties van schansen in de omgeving van Noordhorn te maken.  De tocht gaat ook langs enkele andere bezienswaardigheden en horeca. De routebeschrijving is te verkrijgen in de molen of te downloaden van de website (ook voor GPS of smart-phone).

Bereikbaarheid:
Wegens langdurige werkzaamheden aan de brug over het Van Starkenborghkanaal de wegomleiding om Zuidhorn volgen.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Schipperstraat 9804 PN Noordhorn (Groningen)

Openingstijden

april t/m oktober: alleen zaterdag 10:00-16:00 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen