0 beoordelingen

Het nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.

nijntjes huis

Lijkt nijntjes huis op dat van jou? Kruip en klim door het huis van drie verdiepingen en ontdek alle kamers. In de keuken puzzel je met taartjes en boterhammen. Voorleesboeken en filmpjes vind je in de knusse huiskamer. Boven ga je in bad met barbara beer, of stop je nijntje in in haar bed. Welterusten lieve nijn!

bij de dieren

Of ze nu tam of wild zijn, in de dierentuin van het nijntje museum speel je met álle dieren. Leer de papegaaien praten, zoek de muizen die zich verstopt hebben in de wilde-dierenhokken. Voel de verschillen tussen vachten, herken dierengeluiden. Weet jij wat een varkentje eet? En een kip? Doe het voerspel en je weet het.

je eerste museum

Ben je nooit eerder in een museum geweest? In de themaruimte ‘het museum’ ontdek je wat een museum is. Maak kennis met de kunstwerken van Dick Bruna, ga zelf aan de slag met vorm en kleur, of bouw een kunstwerk met blokken. Pas op dat je kunstige toren niet omvalt!

In weekends en in vakanties kan het druk zijn. Voor het gebouw geldt een maximum aantal bezoekers. Zo houden we het bezoek veilig en aangenaam. Dit kan betekenen dat buiten een wachtrij ontstaat.

Kijk voor actuele prijzen op de website

Adres

Agnietenstraat 3512 XB Utrecht (Utrecht)

Openingstijden

dinsdag t/m zondag - 10:00-17:00 uur

gesloten op eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag
paas- en pinkstermaandag is het nijntje museum open

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen