Koop een combi-ticket voor het Kasteel van Helmond en de Kunsthal van €10,00 voor €8,50

0 beoordelingen

Het eeuwenoude gebouw uit omstreeks 1325 was ooit een gesloten middeleeuwse vesting. Daarna een deftige kasteelwoning, een raadhuis en uiteindelijk museum. Ga mee op ontdekkingstocht door de tijd en beleef het van dichtbij!

Het begin
Het kasteelverhaal begint rond 1400, Jan III van Berlaer is heer van Helmond. In de kelder ontmoet je badende vrouwen en spelende kinderen, bedienden, schilknapen en gevangenen.  Je maakt mee hoe het ging in die tijd met aanvallen en verdedigen, rechten en plichten, eten en drinken, straffen en gestraft worden, huwen en hoofse liefde.

Het kasteelverhaal

De ontwikkeling van het kasteel door de eeuwen heen staat centraal op de tweede verdieping. Daar pronken de schatten uit het Oude Huys, de houten voorloper van het kasteel. Je maakt kennis met de verschillende kasteelbewoners en je gaat op bezoek bij de laatste kasteelfamilie, de familie Wesselman. Tot slot leer je meer over het kasteel als raadhuis, trouwlocatie en museum.

De kinderroute

Voor kinderen is er een leuke en leerzame kinderroute ontwikkeld die start bij de balie. Na afloop staat je een spannende verrassing te wachten! Voor de allerkleinsten is er een kijkspeurtocht. Bezoek ook de Kasteelgang waar je allerlei kasteelgames kunt spelen.

Tijdelijke expo

Neem ook een kijkje in de kasteelvleugel aan het eind van de route bij de installatie La Vie en RockRose van Thorsten Brinkmann. Dit werk is geïnspireerd op het privéleven van de 19e eeuwse Duitse componist Richard Wagner.

Tip: bezoek het sfeervolle kasteel café voor een klein hapje en drankje, en de kasteelwinkel met diverse leuke kasteelgadgets. Of ga langs bij de Kunsthal, op loopafstand van het Kasteel, voor de prachtige tentoonstellingen over textielbedrijf Vlisco en het werk van de Brits-Afrikaanse kunstenaar Yinka Shonibare MBE.

Leden
combi-ticket Kasteel en Kunsthal van €10,00 voor€ 8,50
De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Museum Helmond. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Museum Helmond. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 31 december 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017.

Adres

Kasteelplein 5701 PP Helmond (Noord-Brabant)

Openingstijden

di t/m vr: 10:00-17:00
za, zo en feestdagen: 12:00-17:00

Parkeren

Gratis

Adres

F.J. van Thielpark 5707 BX Helmond (Noord-Brabant)

Openingstijden

di t/m vr: 10:00-17:00
za, zo en feestdagen: 12:00-17:00

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen