0 beoordelingen

Museum Maassluis heeft het plan een overzichtstentoonstelling van het werk van Johann Oberreiter in te richten. Daarom wordt gezocht naar nadere informatie en mogelijk onbekend werk.

Johann Oberreiter kwam na de Eerste Wereldoorlog als jonge vluchteling naar Maassluis. Na enige tijd ontwikkelde hij zich tot een man met vele ambachten. Zo was hij ondernemer, kunstenaar en (teken)leraar. Hij doceerde aan de Gemeentelijke Nijverheidsavondschool, de Ambachtstekenschool Maassluis, de Marnix Mulo en de Stichting Technische School.

Bekende Maassluizers, zoals Henk Fortuin, Jan Ouwenbroek en Willem van Es leerden van hem de eerste beginselen van de teken- en schilderkunst.

Jan Ouwenbroek zei destijds over Oberreiter: ‘Het was een geduldige, maar ook strenge leraar die goed kon vertellen en uitleggen, een innemend en kunstzinnig man. Ik heb mijn carrière volledig aan hem te danken. Een uitspraak van Johann Oberreiter was: Een schilder is als een muzikant, een muzikant schildert met klank, een schilder met verf.’

65-plussers en CJP-ers: €2,-
Volwassenen: €3,-
Kinderen jonger dan 12 jaar en bezoekers met een Museumkaart en een Rotterdampas: gratis

Ook voor Vrienden van het Museum Maassluis, leden van de Historische Vereniging Maassluis en Vrijwilligers van het Museum Maassluis: gratis

Adres

Zuiddijk 3143 AS Maassluis (Zuid-Holland)

Openingstijden

dinsdag t/m zondag van 14:00-17:00 uur

Feestdagen en bijzondere data:

Op nationale feestdagen is het Museum Maassluis open en ook op Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag.

Gesloten: Op 27 april (Koningsdag), 25 december (Eerste Kerstdag) en 1 januari (Nieuwjaarsdag).

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen